Eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Avukat Merve Gül Durmaz her iki bacağından yaralandı

Avukat Merve Gül Durmaz, eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Her iki bacağından da yaralanan kadın, “Olayların bizzat içinde yer aldığım için çok üzgünüm” dedi. İşte sizler için derlediğimiz 9 Haziran tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2022 Güncelleme 09 Haziran 2022, 06:58
Eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Avukat Merve Gül Durmaz her iki bacağından yaralandı

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de Mete Arslanoğlu, 2,5 yıl önce boşandığı avukat eski eşi Merve Gül Durmaz ile bir alışveriş merkezinin açık otoparkında karşılaştı. İkili arasında kavga çıktı. Furkan S. ise olayı sakinleştirmeye çalıştı. Öfkeli eski koca, aracından aldığı tabanca ile ilk önce Furkan S.'ye, daha sonra da Merve Gül Durmaz'a kurşun yağdırdı. Bacağından yaralanan ikili, hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan saldırgan, tutuklandı. Sağlık durumu iyi olan avukatın iki kurşun isabet eden sol bacağında 2 kırığın, seken kurşunun isabet etmesiyle yara aldığı sağ bacağında ise 1 kırığın olduğu belirlendi.



AĞIR MÜEBBETE ONAMA
İzmir'de Taylan İmal, 2 yıl önce Ayşe Kınacı'ya (20) cinsel saldırıda bulunup katletti. Battaniyeye sarıp ormana attı. İmal, ağır müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İtiraz dosyası istinafa gönderildi. Bölge mahkemesi reddederek kararı onadı.



ELV'EDA' ADALET!
Ankara'da Eda Nur Kaplan (18), geçen yıl 15. kattan atlayarak yaşamına son verdi. Kaplan, intihardan önce annesine, "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor. Kızını çok harcadılar" mesajı attı. Genç kızın ölümünden 1 hafta önce kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını ileri sürerek şikayette bulunduğu Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu, gözaltına alınıp tutuklandı. Savcı, cinsel saldırı suçundan yargılanan zanlılar hakkında 18 yıl ceza istedi. Mahkeme ise beraat kararı verdi. Kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçede, "Mağdurun taksiye Mehmet tarafından bindirilmesi ve mağdurun sanık telefonu ile ablasını araması da dikkate alınarak, eylemin rıza dışı yapıldığı ispatlanmamış olduğundan beraat kararı verilmiştir" denildi.



İKİZİ DE BAŞARDI
Türkiye, sağlıkta devrim yarattı. Dünyaya şifa dağıttı. Önceki gün gerçekleştirilen operasyon, tıp dünyası heyecanlandırdı. Türk hekimleri, Cezayirli siyam ikizlerini ayırmak için İstanbul'da toplandı. Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın liderliğinde gerçekleştirilen operasyonla biri 6, diğeri 8 kilo ağırlığında olan göğüs kafesinden yapışık ikizler başarılı bir şekilde ayrıldı. Aylar sonra ayrı bedenlerde nefes alabilen ikizlerin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Prof. Dr. Karaaltın, operasyonu sosyal medya hesabından "Yaklaşık 9 saat süren bir operasyon sonrası dünyada nadir rastlanan siyam ikizlerini teker teker sayamayacağım koca yürekli insanlardan oluşan ekibimiz sayesinde başarılı bir şekilde ayırdık" mesajıyla paylaştı.



BATIK SERVET
Tarihi batık gemi dünyayı karıştırdı! İspanya donanmasına ait San Jose gemisi 1708'de Karayip Denizi'nde battı. Geminin yeri, 2015'teki çalışmalarda tespit edilirken İspanya, Bolivya ve Kolombiya arasında kriz çıktı. Çünkü gemide, 18 milyar dolarlık maden vardı! Okyanusun 900 metre altındaki batıktaki altın, gümüş ve zümrütlerin ağırlığının 200 ton olduğu vurgulandı. Bunların yanı sıra gemide Çin porselenlerinin de olduğu açıklandı. Ancak batık servet, gün yüzüne çıkartılamadı! Çünkü üç ülke de altınların kendilerine ait olduğunu açıkladı!



SOĞUK DUŞ!
İstanbul Maltepe'de bir apartmanın bodrum katında duş alan Kezban K., izlendiğini fark etti. Durumu eşi Ramazan K.'ye söyledi. Çılgına dönen kızgın koca, röntgenciyi sokakta ele geçirdi. Birkaç tokat attıktan sonra polise teslim etti. Şüpheli Muhammed Ç. ifadesinde, "Bir an kendimi kaybettim. Eğilerek banyo penceresinden içeri baktım. Böyle bir olayı ilk defa yaptım. Çok pişmanım" diyerek polisten ve kızgın kocadan af diledi.



'BİLL'DİRİ!
ABD'Lİ yazılımcı, yazar, yatırımcı ve iş adamı Bill Gates, bu yaz için de okunabilecek kitapları sıraladı. Üç romancı, bir gazeteci ve bir bilim adamına ait 5 kitap önerip, "Kitaplar, cinsiyet eşitliği, siyasi kutuplaşma, iklim değişikliği ve hayatın gerçeklerini içeriyor" ifadesini kullandı:
Güç: Naomi Alderman
Neden Kutuplaşıyoruz: Ezra Klein
Lincoln Otoyolu: Amor Towles
Gelecek Bakanlığı: Kim Stanley Robinson
Dünya Gerçekten Nasıl Çalışıyor: Vaclav Smil



T'AKSİ' GÖRÜŞ!
Araştırma firması Konda, Türkiye ve İstanbul'daki taksilere yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. 2 bin 260 kişiyle görüşülerek yapılan çalışmaya göre, 5 milyon kişinin taksi kullandığı belirlendi. İstanbul'da katılımcıların yüzde 77'si, taksi hizmetlerinden memnun olmadıklarını bildirdi.



78.5 MİLYON DEVRETTİ
6+joker bilen çıkmayınca 78 milyon 534 bin lira devretti. 5+1 ve 5 bilen de olmadı. 4 bilenler 4 bin 745'er lira, 3 bilenler 142'şer lira, 2 bilenler ise 14'er lira alacak.



BİR KİŞİYE 1.9 MİLYON
5+1 bilen bir kişi, bir milyon 927 bin lira kazandı. 5 bilenler 5 bin 436'şar, 4+1 bilenler 550'şer, 4 bilenler 56'şar, 3+1 bilenler 30'ar, 3 bilenler 8'er, 2+1 bilenler 11'er, 1+1 ve 0+1bilenler 5'er lira alacak.



K'ALP'İMİZ SENİNLE
Çorum'da Alp Keskin SMA'ya yakalandı. 2 milyon dolarlık tedavi parası toplandı. Dün kentte tören yapıldı. Buick marka araçla geldiği alandan Dubai'ye uğurlandı.



'SUÇ'OOTER
İzmir'de A.E (21) alkollü şekilde elektrikli scooter'a bindi. 2 bin 250 TL ceza yedi. Ehliyetine de el konulunca cezanın iptalini istedi: Scooter için ehliyete gerek yok...



DAHA 18'Dİ
Denizli'de İrem Evren, eşi Ferhat Evren tarafından katledildi. Gözyaşları içinde toprağa verildi. Annesi "Çiçeğimi soldurdu lar" diye feryat etti. Ondan geri ye kalan ise bebeğiyle çektirdiği resim..

YOK BÖYLE SAVUNMA
Eskişehir'de komşusunu vuran Selami S, kendini savundu: Ambulans hemen gelse ölmezdi.

KORKULUK CAN ALDI
Adıyaman'da 3 yaşındaki Mert Özer'in kafası, pencerenin korkuluğuna sıkıştı. Kurtarılamadı.

BALIĞA DİNAMİT
Hatay'da B.S, balık tutmak için denizde dinamit patlattı. 14 bin 680 lira para cezasına çarptırıldı.

ACİLDE DAYAK
Elazığ'da hasta yakınları ile doktorlar kavga etti. 3 doktor tekmetokat dayak yedi.

ZEHİRLİ ÇİKOLATA
İstanbul'da kadın avukat, sevgilisi için karakola gitti. Çikolata getirdi. Paketten uyuşturucu çıkınca kendisi de içeri girdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN