Bakan Karaismailoğlu duyurdu! "Avrasya Tüneli'ni motosiklet trafiğine açıyoruz" Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Avrasya Tüneli motosiklet geçişleri ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Avrasya Tüneli motosiklet yasağı ile ilgili sevindiren haberi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu duyurdu Karaismailoğlu tarih verip yasağın kalkacağı tarihi duyurdu! Avrasya Tüneli motosiklet trafiğine ne zaman açılıyor? Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

Giriş Tarihi 21 Nisan 2022, 11:36 Güncelleme 21 Nisan 2022, 12:07
Bakan Karaismailoğlu duyurdu! Avrasya Tüneli’ni motosiklet trafiğine açıyoruz Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen Motobike İstanbul Fuarı, bu sene 13'üncü kez kapılarını açtı. CNR Expo Fuar Merkezi'nde yapılan fuara Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ve çok sayıda motosiklet tutkunu katıldı.

Fuar açılışında konuşan Bakan Karaismailoğlu, şehirlerde bisiklet ve skuter kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarının sürdüğünü, Türkiye'nin her yerine bisiklet yolları yapmaya çalıştıklarını ve özellikle motosiklet kullanıcıları için koruyucu oto korkuluk sistemleri kurduklarını belirtti.

"1 MAYIS'TA MOTOSİKLETLİLERE AÇILACAK"
Karaismailoğlu, "Boğaz geçişine önemli bir alternatif olan, Kazlıçeşme ile Göztepe arasındaki güzergâhta hizmet veren Avrasya Tüneli'nin sağladığı ayrıcalıktan bundan sonra motosiklet kullanıcıları da faydalanacak. Avrasya Tüneli'ni Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla, motosiklet trafiğine açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Son dönemde özellikle gençler arasında skuter ve elektrikli bisiklet gibi mikro hareketlilik araçlarının kullanımının arttığını gözlemliyoruz. Yurdun dört bir yanında yeni bisiklet yollarının yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yolları daha da arttırmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bisiklet ve mikro hareketlilik araçlarının yollarını metro ve tren hatlarına entegre ediyoruz. Şehirlerin içerisinde araç trafiğinin yoğunlaşmasını engellemek adına bu tür çevreye duyarlı modern ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için yeni yatırım ve teşviklerimize de devam edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından fuarın açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu, Milletvekili Kenan Sofuoğlu ile birlikte fuarı gezdi.