Hatay'da gece yarısı çıkan yangınla ilgili flaş gelişme! Sabotaj iddiasıyla iki kişi tutuklandı

Hatay'da gece yarısı Dörtyol ilçesinde bulunan bir ormanlık alanda sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangının ardından çalışmalarını sürdüren emniyet güçleri sabotaj iddiasıyla 2 kişiyi tutukladı.

Giriş Tarihi 18 Nisan 2022, 17:57 Güncelleme 18 Nisan 2022, 18:17
Hatay’da gece yarısı çıkan yangınla ilgili flaş gelişme! Sabotaj iddiasıyla iki kişi tutuklandı

İÇİNDEKİLER

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi'nde gece saatlerinde ormanlık alanda çıkan orman yangını, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan O.K ve M.K adlı şüpheliler jandarmadaki işlemlerin ardından 'kasten orman yangınına sebep olmak' suçundan sevk edildikleri Dörtyol Adliyesinde tutuklandı.

Hatay'daki orman yangınıyla ilgili bilgi veren Bakan Vahit Kirişci, şöyle konuştu:


Dün gece 01.22 sıralarında bu yangın başladı. Saat 01.35 itibarıyla ilk müdahalemiz gerçekleşti. Yangına 1 uçak 40 arazöz ve 4 dozer sevk edildi. Yangına müdahalede 205 personelimiz görev aldı.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmekte. Yangın şu an itibarıyla da kontrol altın alınmış durumda, yerleşim yerlerini tehdit eden herhangi bir durum söz konusu değil.

Söndürme çalışmaları başladığında bizim talimatımız ilk yerleşim yerlerinden başlayalım olmuştu ve bu çerçevede yerleşim yerlerimizde herhangi bir zarar ziyan olmamıştır.

Elbette her yangında belirli miktarda yeşil alan ve içinde yaşayan canlılarımız maalesef kaybedilmekte. Bu miktar, alan olarak çok büyük değil.