Annesi, Başkan Erdoğan'dan yardım istemişti... Sağlık Bakanlığı'na ait uçak Faslı Yunus bebek için Hollanda'ya gidiyor

A Haber'e konuşan minik Yunus'un annesi Zeynep, oğlunun sağlığına kavuşması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istemişti. Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalığına çare bulunamayan Faslı Yunus bebeğin Türkiye'ye getirilmesi için Bakanlığa ait uçağın Hollanda'ya hareket edeceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2022, 08:34 Güncelleme 08 Nisan 2022, 12:25
Annesi, Başkan Erdoğan’dan yardım istemişti... Sağlık Bakanlığı’na ait uçak Faslı Yunus bebek için Hollanda’ya gidiyor

İÇİNDEKİLER

Hastalığına Fas'ta ve Hollanda'da tedavi bulunamayan Yunus bebeğin annesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek Türkiye'den yardım istedi.

Bakan Koca, Yunus bebeğin annesinin yardım isteğini geri çevirmeyerek Bakanlığa ait uçağın Hollanda'ya hareket edeceğini açıkladı.



Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Faslı Yusuf bebeğin bir hastalığı var. Ne doğduğu Hollanda'da ne Fas'ta çare bulunabildi. Annesine, 'İsterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz' denmiş. O ise umudunu, yardımları karşılığında beklentisi yok dediği Cumhurbaşkanımıza bağladı. Uçağımız bu sabah kalkıyor" ifadelerini kaydetti.


Bakan Koca'nın açıklamaları sonrası A Haber canlı yayınına bağlanan Yunus bebeğin annesi, Zeynep Raohu, "Dünyaya seslendim b

ANNESİ BAŞKAN ERDOĞAN'A SESLENMİŞTİ
Yunus'un annesi Zeynep, "Fas'taki doktorlar, Türkiye'de olduğu kadar tecrübeli ve kaliteli değil. Bize isterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz, ya da fişi çekip çocuğunuzun normal havayı solumasını ama böyle olursa da zamanla ciğerlerinin çürüyerek öleceğini söylediler. Yani elimizdeki tek seçenek çocuğumuzun ölecek olması." ifadelerini kullandı.

Aile evlatlarını tedavi ettirebilmek için hem Hollanda'da hem de Fas'ta çare aradı ancak olumlu bir sonuç alamadı.

A Haber'e konuşan minik Yunus'un annesi Zeynep, oğlunun sağlığına kavuşması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Başkan Erdoğan'ın bize yardım edeceğinden umutluyuz. O, bu zamanın en iyi lideri. Yardımları karşılığında bir beklentisi de yok, tüm dünyadan insanlara, Irak'taki, Suriye'deki, Ukrayna'daki insanlara yardım ediyor.



Ayrıca Başkan Erdoğan, Hollanda'da doktorlar hayatını sonlandırmak üzereyken Dilara Şahin'i de Türkiye'ye getirtmişti.

Annenin tek isteği ise minik oğlunun büyüyerek bir gün okula gittiğini görebilmek.

"Ben bir anneyim, kalbim acıyor. Biliyorum, Erdoğan bize yardım edebilecek ve yaparım dediğinde yapacak olan tek dünya lideri. Bu yüzden eminim ki bize yardım edecektir. Lütfen, size yalvarıyorum, bu Ramazan ayında bize yardım edin. Oğlumun öldüğünü görmek istemiyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN