Meryem Doğan 3 yaşındaki kızı minik Şükran'ı 'yaramazlık yapıyor' diye yumruk atarak öldürdü

Meryem Doğan, ‘yaramazlık yapıyor’ diye 3 yaşındaki kızı Şükran Nur İpek’in karnına yumruk attı. Minik Şükran iç kanamadan öldü. Mahkeme anneye önce 14 yıl hapis cezası verdi. Sonra da takdir indirimi yaptı.

Giriş Tarihi 15 Mart 2022, 07:01 Güncelleme 15 Mart 2022, 07:01
Meryem Doğan 3 yaşındaki kızı minik Şükran’ı ’yaramazlık yapıyor’ diye yumruk atarak öldürdü

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ Çerkezköy'de yaşayan Meryem Doğan (27), 2020 yılı Mart ayında ilk eşi Yakup İpek'ten olan kızı Şükran Nur İpek'in karnına yumruk vurdu. Bir süre sonra karnı ağrıyan ve kusma şikayetleri gösteren Şükran Nur, baygınlık geçirince annesi ve üvey babası tarafından hastaneye götürüldü. Şükran Nur, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Çocuğun iç kanamaya bağlı olarak hayatını kaybettiği ve ölümünün şüpheli olduğu belirlendi. Hazırlanan 'şüpheli ölüm' raporu polise bildirildi. Tutuklanan Meryem Doğan, ilk ifadesinde, yaramazlık yaptığı için kızının karnına 2-3 kez şiddetli vurduğunu belirtti. Meryem Doğan hakkında Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma' suçlamasıyla dava açıldı. Davanın karar duruşmasında savunmasını yapan Meryem Doğan, kızını öldürmek gibi bir niyeti olmadığını söyledi.



BAŞINI GELMEYEN KALMAMIŞ
Sabah'ta yer alan habere göre ,okuma yazması olmadığını ve cezaevinden bir arkadaşına yazdırdığı savunmasını mahkemeye gönderdiğini söyleyen Meryem Doğan, kızının velayetinin babası Yakup İpek'te olduğunu söyledi. Doğan, "Babasından boşanmadan önce yurttan çocuğumu yanıma almıştım. Ben dövmedim. Bir hafta önce merdivenden yuvarlanmıştı, her yeri morarmıştı, ölmeden bir hafta önce Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürmüştüm" dedi. Şükran Nur İpek'in babası Yakup İpek ise eski eşi Meryem Doğan'ın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığa 14 yıl hapis cezası verdi. Sanık hakkında takdir indirimine giden heyet, cezayı 11 yıl 8 ay hapis cezasına indirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN