Tele-dolandırıcılara 500 bin lira kaptıran eski bakandan şoke eden açıklamalar

Tele-dolandırıcılara 500 bin lira kaptıran, Sarıyer’de 15 milyonluk evini de dolandırıcılara kaptırmaktan kıl payı kurtulan eski bakan Azimet Köylüoğlu’ndan şok açıklama: Evde 20 gün boyunca karanlıkta beklettiler. Yakınlarımı öldürmekle tehdit ettiler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2022 Güncelleme 03 Mart 2022, 06:59
Tele-dolandırıcılara 500 bin lira kaptıran eski bakandan şoke eden açıklamalar

İÇİNDEKİLER

82 yaşındaki Azimet Köylüoğlu, teledolandırıcılara bankalardaki tüm birikimini kaptırdı. İlk teması 24 Ağustos'ta kuran dolandırıcılar Ferhat S. ve Yusuf Y., Köylüoğlu'nu iki telefonundan birini sürekli açık tutmaya zorladı. İstinye'de lüks bir sitede 15 milyon liralık dairesini de dolandırıcılara devretmek üzereyken vekalette sorun çıkınca evi kurtulan Köylüoğlu, kâbus dolu 20 günü anlattı:



Yakınlarıma kötülük yapılacağı yönünde tehdit ve hakaretlere uğradım. Telefonumu ellerindeki telefonla eşleştirdiler ve beni fiziken sürekli takip ederek psikolojik baskı altına aldılar.
Kendisini Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Galip Öztürk olarak tanıtan bir kişi ve daha sonra devreye giren kişiler bana, 'Devlet adına yürütülmekte olan bir operasyon sırasında kimlik bilgileriniz kullanıldı. Bu kişileri yakalamak üzere operasyon gerçekleştireceğiz. Sizden yardım talep ediyoruz' dediler, ben de kabul ettim.
20 gün boyunca bana ve yakınlarıma ait bilgileri tarafıma söyleyip, onları öldürmekle tehdit ettiler. Baskıyla, sağlıklı kararlar vermeme engel oldular.
Telefonumu sürekli açık bırakmamı söylediler. Böylece beni dinleyip, kayıt altına aldılar. Eğer telefon kapanırsa, saat başlarında arayıp 'Alo' dememi istediler. Başkası aradığında ise bana, 'Kim aradı, neden aradı' tarzında sorular sordular.
Evimin pencere ve kapılarını kapatmamı, evde oturmamı söyleyen bu kişilerin aralıksız bir şekilde kontrolü ve baskısı altında kaldım.
Oğlumun üzerine olan Sarıyer'de lüks bir sitede bulunan ev, bu kişilerin belirleyeceği kişilere satışını yapmam için beni yine tehdit ettiler. Bu sebeple İstanbul'a Sarıyer Tapu Dairesi'ne gittim. Vekalette sorun çıkınca gerçekleşmedi ve oğlumun yanına gittim. Hala olanlara inanamıyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN