Yasemin Özyalçın CHP'nin başörtüsü zulmüne karşı Başkan Erdoğan'ın dik duruşunu anlattı

Başartüsü mağduru Yasemin Özyalçın, 28 Şubat’ın katı yasaklarının ertesinde, AK Parti’nin iktidar olduğu ilk yılda Erdoğan’ın söylediği o sırrı açıkladı: Kulağıma eğildi, ağzını eliyle kapatıp söyledi

Giriş Tarihi 27 Şubat 2022, 06:55 Güncelleme 27 Şubat 2022, 08:36
Yasemin Özyalçın CHP’nin başörtüsü zulmüne karşı Başkan Erdoğan’ın dik duruşunu anlattı

İÇİNDEKİLER

İmam hatip mezunu olduğu için katsayı engeli ile üniversiteye yerleşemeyen Yasemin Bozkurt Özyalçın eğitimini Viyana'da aldı. Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite sınavına perukla giren, ancak katsayı engeli nedeniyle yüksek puanına rağmen bir bölüme yerleşemeyen Özyalçın, yasakların ertesinde AK Parti'nin iktidar olmasıyla birlikte değişimin başladığını söyledi. Önder İmam Hatipliler Derneği'nin bir kolu olan WONDER bursuyla Viyana Ekonomi Üniversitesi'nde okumak için Avusturya'ya giden Özyalçın, başörtüsü yasağına imam hatip lisesinde öğrenciyken maruz kaldığını belirterek Başkan Erdoğan'la başından geçen diyaloglarını şöyle anlattı:



"AZ DAHA SABREDİN"
Erdoğan Safranbolu Belediyesi'ndeydi. İçeri girmeden hemen önce Erdoğan'a küçük şeffaf bir kutuda gül vermek istedim. Kutunun içinde "Üniversite sorunumuzu çözün" yazılı bir de not vardı. Gülü Erdoğan'ın koruması aldı. Erdoğan çıkarken bana yaklaştı. "Burada ne bekliyorsunuz? Benden bir isteğiniz mi var?" diye sordu. Ben sessizce "Efendim güle iyi bakın" dedim. Dileğimi haykıramamıştım. Çünkü başörtüsü vardı ve bir sürü kamera çekiyordu. Hâlâ siyasi yasağı olan bir lider için başörtülü bir genç kızla konuşmak "tehdit" olarak algılanabilirdi. Erdoğan ısrar etti. "Söyleyin" dedi. "Malum mesele" dedim. Erdoğan elinin tersiyle ağzını hafifçe kapattı, bana şöyle fısıldadı: "Şu anda bile darbe tehlikesi var. Ama gece uykularıma keder veriyorsunuz... Az daha sabredin" dedi.



ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLDU
Sabah'ta yer alan habere göre, Kendisinin de sabrettiğini söyleyen Özyalçın, katsayı ve yasak nedeniyle gittiği yurtdışından 2015'te Türkiye'ye döndü. Şimdi Karabük Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Özyalçın "Göreve ilk başladığımda Aralık ayı, final sınavları vardı. İlk gün amfide sınavda gözetmen olarak buldum kendimi. Türkiye'de öğrenci olarak giremediğim bir mekanda öğrencilerin "hocam" hitaplarıyla bulunmak bambaşka bir heyecandı" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN