SON DAKİKA: İstanbul Büyükçekmece'de gizemli kazı: Polisler bir dakika ayrılmadı! Kazının nedeni belli oldu...

Son dakika haberleri... İstanbul Büyükçekmece'de dün akşam başlayan gizemli kazı yerinden polisler gece boyunca bir dakika bile ayrılmadı. Bugün öğlen saatlerinde kazı tekrar başlarken Büyükçekmece'deki kasının nedeni de belli oldu. Arama çalışmaları bir süredir kayıp olan M.K isimli kişinin bulunmasına yönelik başlatıldı.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2022, 07:24 Güncelleme 02 Şubat 2022, 16:12
SON DAKİKA: İstanbul Büyükçekmece’de gizemli kazı: Polisler bir dakika ayrılmadı! Kazının nedeni belli oldu...

İÇİNDEKİLER

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Büyükçekmece ilçesi Pınartepe Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide iş makinalarıyla kazı ve arama yaptı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı arazi ve çevresindeki aramalara havadan helikopterle destek verildi.

Polisler, gece boyunca arazide nöbet tutarak, bölgede devriye gezdi.

Ayrıca sabaha karşı arazide bir arama daha yapıldı.

Konuyla ilgili resmi kaynaklardan henüz bir açıklama yapılmazken, kazı yapılan arazide polisin nöbeti sürüyor.

Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara bugün öğlene doğru tekrar başlandı. İş makineleriyle arazinin kazıldığı çalışmalarda çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı.

ARAMA ÇALIŞMALARININ NEDENİ ORTAYA ÇIKTI
Büyükçekmece'de dün akşam saatlerinden bu yana boş bir arazide yapılan arama çalışmalarının nedeni ortaya çıktı. Öğrenilen bilgiye göre arama çalışmaları bir süredir kayıp olan M.K isimli kişinin bulunmasına yönelik başlatıldı.

BOŞ ARAZİYİ İŞARET ETTİ, ARAMA BAŞLADI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ncan bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. 20 Ocak'ta "Kasten öldürme" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı ve biri polis 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Alınan ifadeler doğrultusunda suç örgütleri arasındaki çatışma sırasında Murat Kartal (39) 'ın öldürüldüğü ve cesedinin Büyükçekmece'deki boş bir araziye gömüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine Pınartepe Mahallesi'ndeki boş arsada arama çalışması başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca Murat Kartal'ın 20'den fazla adli sicil kaydının olduğu öğrenildi.

GECE BOYUNCA SÜRDÜ
Büyükçekmece'de dün akşam saatlerinde başlayan incelemeler, gece boyunca devam etti. Arazide nöbet tutan polis ekipleri, devriye gezmeyi sürdürürken sabaha karşı tekrar arama yaptı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı arazi ve çevresindeki aramalara havadan helikopterle destek verildi. Polisler, gece boyunca arazide nöbet tutarak, bölgede devriye gezdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN