Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!

Son dakika haberi... Erzincan'da ısınmak isteyen 2'si çocuk 6 kişilik aile az kalsın canından oluyordu. Yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen talihsiz aile hastaneye kaldırıldı.

Giriş Tarihi:
Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!

Erzincan'da ısınmak için yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen İran uyruklu 2'si çocuk 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay, Erzincan merkez Cumhuriyet Mahallesi 401 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müstakil evde yaşayan 6 İran uyruklu sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. 112 Acil Servis ekiplerinden yardım isteyen vatandaşlar, ambulanslarla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-1

Tedavi altına alınan 6 kişinin sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlendikleri belirlenerek hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

'TEMİZLENMEYEN BACALAR KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİNE NEDEN OLUYOR'
Erzincan'da kışla birlikte karbonmonoksit zehirlenmeleri arttı. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara baca temizliğini düzenli aralıklarla aksattırmadan yaptırması için çağrıda bulundu.

Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-2

Son zamanlarda yaşanan soba zehirlenmelerine karşı halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam eden ekipler, karbonmonoksit gazının renksiz ve kokusuz olduğu için fark edilmediğini ve maalesef insanların zehirlenerek hayatını kaybettiğini söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Amiri Yakup Cenk Şay, "Öncelikle vatandaşlara baca montajını itfaiye ekiplerine ve yetkili firmalara yaptırmalarını, bacaların periyodik bakımlarını özellikle katı yakıtlı sobaların aylık bakımlarını mutlaka yaptırmalarını öneriyoruz. Çünkü baca temizliğinin yapılmaması yangın çıkmasına neden oluyor. Bir diğer önemli unsur doğalgaz menfezlerinin açık olması gerekiyor. Havalandırmanın çok iyi yapılması gerekiyor. Ve hep dediğimiz gibi kombilerin periyodik bakımlarının her yıl yaptırılması gerekiyor" diyerek uyarılarda bulundu.

Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-3

Karonmonoksit zehirlenmelerinin belirtilerine değinen Say, "Baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı, uyku hali gibi semptomlar zehirlenmenin ilk belirtilerdir. Fark edilmezse bunun akabinde ölümler meydana gelmektedir. Bu belirtiler oluştuğunda zehirlenen kişiler hızla ortamdan uzaklaştırılarak açık havaya çıkarılmalı ve 112 Acil Çağrı Merkezini aramalı" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-5Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-6Son dakika: Erzincan'da ısınmak isteyen 6 kişi canından oluyordu!-7

Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler