Gaziantep'te Pitbull dehşeti! 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralandı... 3 tutuklama

Gaziantep'te bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralandı. Ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırılırken, iki köpek güçlükle yakalanarak barınağa götürüldü. Gaziantep Valiliği, pitbull cinsi 2 köpeğin bir çocuğa saldırmasına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Öte yandan gelen son dakika haberine göre, 4 yaşındaki Asiye'nin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 kişden 3'ünün tutuklandığı bildirildi. Korkunç olaya tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Sahipsiz hayvanların yeri barınaklardır" dedi ve belediye başkanlarına talimat verdi. Asiye'nin doktoru 4 yaşındaki küçük kızın hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2021, 18:43 Güncelleme 24 Aralık 2021, 09:00
Gaziantep’te Pitbull dehşeti! 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralandı... 3 tutuklama

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te, oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ameliyata alındı.



AĞIR YARALANAN ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI
Beştepe Mahallesi'nde evinin bulunduğu site içerisinde oyun oynayan Asiye Ateş, ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından beslenilen pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğradı.



Yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuğun çığlıklarına komşuları yetişti. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan küçük Asiye, Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil Serviste yapılan müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk edilen Asiye, ameliyata alındı.

ASİYE'DEN HABER VAR
Gaziantep'te oturduğu sitenin bahçesinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Asiye Ateş'in tedavisine devam ediliyor. Olayın ardından kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Asiye'nin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.




Öte yandan, pitbull cinsi köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından koruma altına alındı.

Olayla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Gaziantep Valiliği, pitbull cinsi 2 köpeğin bir çocuğa saldırmasına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde dün bir sitede oturan 5 kişiye ait pitbull cinsi 2 köpeğin, site çalışanının çocuğunu baş ve boğaz bölgesinden hayati tehlike oluşturacak şekilde yaraladığı belirtildi.

Söz konusu yaralı çocuğun olayın ardından hastaneye sevk edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuğun tedavisine devam edilmektedir. Olaya karışan iki köpek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmiştir. Olayla ilgili 5 şüpheli ve site güvenlikçisi toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Adli ve idari süreç devam etmekte olup, yaralı çocuğun tedavisi ve sonrası Valiliğimiz tarafından takip edilecektir."

SOSYAL MEDYADA ÖNLEM ALINMAMASINA İSYAN
Diğer yandan olay anı görüntülerinin sosyal medyaya yansımasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sosyal medya kullanıcıları, son dönemde artan benzer olaylar ile onlarca insanın, özellikle de çocukların travmatik fiziki ve ruhsal hasarlar almalarına karşı hiçbir önlem alınmamasına isyan ettiler.


SİZ HİÇ ASLANA TASMA TAKIP GEZDİRİR MİSİNİZ?
Sosyal medyada bir kullancı Pitbull cinsi köpeklerle ilgili #PitbullYasaklansın etiketine tepki göstererek, "Siz hiç aslana tasma takıp gezdirir misiniz? Hayır. Neden o zaman Pitbull cinsi köpekler serbest gezdiriliyor. Gaziantep Şahinbey'de 4 yaşındaki çocuk yaşam savaşı veriyor. Açık açık diyorum yasaklansın. Kamusal alanlardan uzak tutulsun. " dedi.

TUTUKLANDILAR
Gözaltına alınan 3'ü kadın 6 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcılığınca, sitenin güvenlik görevlisi olan A.Ç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şüpheliler Süheyla K. Mustafa E. ise "haftada 3 gün imza atma" ve "yurt dışına çıkış yasağı", adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

Zanlılar Zeynep C, Zeliha C. ve Mustafa Y. ise nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğince "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Beştepe Mahallesi'nde 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmış, olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

ASİYE'NİN DOKTORUNDAN FLAŞ AÇIKLAMA: HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Gaziantep'te, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan Asiye Ateş'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu açıklama yaptı. Asiye'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini, beyin dokusunda, yüzünde, kulağında ve boyun kısmında ciddi hasarlar tespit edildiğini belirten Dr. Tahmazoğlu, şöyle konuştu:
"Dört yaşındaki bir kız çocuğumuz pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu yaralandı. Özellikle baş ve boyun kısımlarından ciddi yaralar almış durumda. Baş bölgesindeki yaralar biraz daha derin. Kafa kemiklerinde kırıklar mevcut. Saç derisinde doku kayıpları söz konusu. Yine kulağında işitmeyle ilgili sıkıntıları var. Ayrıca yüz sinirlerini hareket ettirmekle ilgili sıkıntıları var. Çocuğumuzun geldiğinde şuuru kapalıydı. Şu anda durumu biraz daha iyi. Dünden bu yana birtakım operasyonlar geçirdi. Köpek ısırığı beyin dokusuna kadar işlediği için birtakım sıkıntılar var. İleride birtakım enfeksiyon sıkıntıları olabilir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımda en az 3-4 gün sürecek kritik süreci olacak. Daha sonraki süreçte de yine birtakım operasyonlar geçirecek. Dünküne göre şu anda sağlık durumu biraz daha iyi olmakla birlikte hayati tehlikesi devam ediyor"

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT!
Korkunç olaya tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Sahipsiz hayvanların yeri barınaklardır" dedi ve belediye başkanlarına talimat verdi. Erdoğan, "Tüm belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Yerleri sokaklar değil barınaklardır. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın. Sıcak ve güvenli barınaklar kurun, pek çok gönül kazanabilirsiniz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN