14 yaşında evlenip hamile kaldı! Eşi tarafından kaçırılan talihsiz kız, dün kurtarıldı

14 yaşında gelin olan Ü.E., 10 ay sonra bebeğini kucağına aldı. Şiddet görünce annesine sığındı, sonra kayıplara karıştı... Eşi tarafından kaçırılan talihsiz kız, dün kurtarıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2021 Güncelleme 11 Aralık 2021, 09:51
14 yaşında evlenip hamile kaldı! Eşi tarafından kaçırılan talihsiz kız, dün kurtarıldı

İÇİNDEKİLER

Adana'da dünyaya gelen Ü.E., 2 yıl önce henüz 14 yaşındayken, T. Y. (21) ile 'dini nikah' ile evlendi. 'Çocuk gelin', bir yıl sonra da anne oldu. Şiddet gördü. Ancak eşinden şiddet görüyordu. Kocasını terk edip, annesi S. K.'nin yanına sığındı. Ancak genç kadın, bu kez de annesiyle sorunlar yaşayınca; bebeğini de bırakıp evden kaçmaya başladı.

Her defasında annesinin evine geri dönen Ü.E., son olarak 30 Kasım'da yine kayıplara karıştı. Bunun üzerine polise başvuran annesi kızının kaçırıldığı ihbarında bulundu. Polisin, 7 Aralık'ta gözaltına aldığı T. Y., eşi Ü.E.'nin Kozan'da bir arkadaşının yanında olduğunu söyleyip, adresini verdi. Adrese giden polis, H. İ. K.'yı (40) gözaltına aldı.

Kaçırılmadığını ve kendi isteğiyle evden ayrıldığını söyleyen Ü. E. ise annesinin yanına geri dönmek istemedi. 'Hırsızlık' suçundan aranan ve olayla ilgisinin olmadığını öne süren T.Y. ile H. İ. K., ifadelerinin ardından serbest kaldı. Ü.E.'de devlet korumasına alınıp, 'Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

Ziya RAMOĞLU

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN