Eyüpsultan'da ticari taksi ile otomobil feci şekilde çarpıştı! 1'i ağır 3 yaralının yardımına sağlık öğrencileri koştu

Eyüpsultan'da otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü önünde seyir halinde olan ticari taksiye çarptı. 1'nin ağır 3 kişinin yaralandığı kazada, yaralılara yoldan geçen sağlık öğrencileri yardım etti. İşte haberin tüm detayları...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2021, 05:31 Güncelleme 10 Aralık 2021, 05:44
Eyüpsultan’da ticari taksi ile otomobil feci şekilde çarpıştı! 1’i ağır 3 yaralının yardımına sağlık öğrencileri koştu

İÇİNDEKİLER

E-5 Karayolu'nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önünde seyir eden ticari taksiye çarptı. Kaza sonucu 1'i ağır 3 kadın yaralanırken yaralıların yardımına yoldan geçen sağlık bölümü öğrencileri koştu.


Kaza, saat 02.15 sıralarında Eyüpsultan E-5 Karayolu Edirnekapı mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E-5 Karayolu Edirne istikametinde seyir halinde olan 34 SV 6426 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybedince önünde giden 34 TFR 90 plakalı ticari taksiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki araç emniyet şeridine savrulurken kaza sonucu 1'i ağır 3 kadın yaralandı.


METROBÜSTEN İNEREK YARALILARIN YARDIMINA KOŞTULAR
Kazayı gören 3 sağlık bölümü öğrencisi, metrobüs ile evlerine seyir halindeyken kazazedeleri görünce durakta metrobüsten inerek yaralıların yardımına koştu. Öğrenciler bir yandan yaralılara ilk müdahalelerini gerçekleştirirken diğer yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.


AĞIR YARALI SÜRÜCÜYE KALP MASAJI YAPTILAR
Üniversite öğrencisi Hasan Balcı ve arkadaşları, kaza sonrası ağır şekilde yaralanan 34 SV 6426 plakalı araç sürücüne dakikalarca kalp masajı yaptı. Polis ekipleri kazanın yaşandığı yerde güvenlik önlemleri alırken yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.


Yaralıya kalp masajı yapan Hasan Balcı; "Biz ilk başta metrobüs durağındaydık. Bir patlama sesi duyduk, bir kaza olmuştu zaten. Direk tellerin üzerinden atlayarak yardıma koştuk. Baktık kadın yerde yatıyordu. Bizde sağlık öğrencisi olduğumuz için bir şeyleri biliyoruz. Geldik hastanın başına, ama yakınları bizim müdahale etmemize izin vermedi. Baştan müdahale edemedik. Sonra hemşire bir arkadaş vardı o geldi yanımıza beraber müdahale ettik. Bir kaç kez masaj kalp masajı yaptık biz. Sağlık ekipleriyle beraber de masaja devam ettik. Daha sonra hastayı ambulansa taşıdık. Özel bir üniversitede sağlık bölümü paramedik öğrencisiyiz" dedi.


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kaza sonrası kullanılmaz hale gelen iki araç çekici yardımıyla kaldırıldı. Kazanın nedenine ilişkin çalışma başlatıldı.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN