Beşiktaş Balmumcu'da otobüs kazası davası! Otobüs şoförü için 22,5 yıl hapis istendi

İstanbul Beşiktaş'ta 21 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında bariyere çarpan İETT otobüsünün sürücüsü suçlu bulundu. 31 yaşındaki yolcu Sevgi Yamaç Yalçın'ın yaşamını yitirdiği kazanın davasında savcı, şoför için 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2021, 12:50 Güncelleme 11 Kasım 2021, 12:50
Beşiktaş Balmumcu’da otobüs kazası davası! Otobüs şoförü için 22,5 yıl hapis istendi

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Barbaros Bulvarında, 21 Nisan'da meydana gelen kazada, Baki Tatlı'nın kullandığı çift katlı halk otobüsü kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmış, Yeni Birlik gazetesinde aşçı olarak çalışan 31 yaşındaki Sevgi Yamaç Yalçın hayatını kaybetmiş, Münir Bozkurt ise yaralanmıştı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şoför Tatlı hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak" suçundan 15 yıla kadar istemiyle dava açmıştı.
Kazaya ilişkin İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada Cumhuriyet savcısı, davanın esasına ilişkin mütalaasını açıkladı.

TELEFONLA OYNAYIP

Mütalaada, kamera kayıtlarından tespit edildiği şekliyle sanık otobüs şoförü Baki Tatlı'nın Balmumcu Tüneline girdiği sırada, şarja takılı cep telefonuyla uğraşmaya başladığı aktarıldı. Sanığın 30 kilometre hız sınırı olan tünele 61 kilometre hızla girdiği, dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getirmeyip tünel girişinde bariyerlere çarptığı kaydedildi.



Kazada asli ve tek kusurlunun otobüs şoförü olduğu, şoför haricinde kusuru gösterilecek kimse bulunmadığı belirtildi. Savcının mütalaasında, 20 yıldır şoförlük yapan Baki Tatlı'nın, tecrübesine ve deneyimine güvenerek halk otobüsü ile seyir halindeyken cep telefonuyla uğraştığı, gitmesi gereken hızın iki kat üstünde seyrettiği vurgulandı.

SORUMLULUĞU BİLMELİYDİ

Sanığın, halk otobüsü şoförü olarak birçok insanın hayatını ilgilendiren kamusal nitelikteki şehir içi ulaşımda görev yaptığı, yüklendiği işin ağır sorumluluklarını bilmesi ve sorumluluklarının sonuçlarını öngörmesi gerektiği kaydedildi.

Cumhuriyet savcısı, tespit ve değerlendirmelerinin ardından sanığın "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

"BİR ANLIK HATA" SAVUNMASI

Sanık Baki Tatlı ise 20 yıllık şoför olduğunu tekrar ederek, "Olay bir anlık hatam sonucu gerçekleşti. Ben de istemezdim böyle olmasını" dedi.
Mahkeme heyeti, Tatlı'nın tutukluluk halinin devamına karar verip, sanığın son savunmasını hazırlaması için duruşmayı iki ay sonraya erteledi.