2. Kadir Şeker olayı! Türkiye onu konuşuyor! Tacize engel olurken öldürülen Haydarcan'ın babası: Gurur duyuyorum

Ankara'da taciz edilen 12 ve 13 yaşındaki iki kız çocuğunu korumak isterken bıçaklanarak öldürülen Haydarcan Kılıçdoğan son yolculuğuna uğurlandı. Haydarcan'ın babası "Çocuğumla gurur duyuyorum. Ölmesini hazmedemiyorum ama her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum" dedi. Anne Songül Kılıçdoğan ise "Melek oldu. Hayalimiz böyle değildi. Hiç böyle düşünmemiştik" diyerek gözyaşları içinde kaldı.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 13:18 Güncelleme 03 Kasım 2021, 13:41
2. Kadir Şeker olayı! Türkiye onu konuşuyor! Tacize engel olurken öldürülen Haydarcan’ın babası: Gurur duyuyorum

İÇİNDEKİLER

Geçen pazar günü Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde meydana gelene olayda kafede doğum gününü kutlayan iki kız çocuğu, dışarıya çıkıp, mahalledeki konsere giden Haydarcan Kılıçdoğan'dan, iki kişinin tacizine uğradıklarını ileri sürerek yardım istedi.

Kılıçdoğan, kızları taciz ettiği ileri sürülen ve peşlerinden dışarıya çıkan Mert T. ile Yunus H.'yi uyarınca kavga çıktı. Kılıçdoğan 6 yerinden bıçaklandı. Çağrılan ambulansla Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Haydarcan Kılıçdoğan, hayatını kaybetti.

Olayın ardından oto tamircide çalışan Mert T. ile Yunus H. gözaltına alındı. Kavga sırasında Haydarcan Kılıçdoğan'ı Mert T.'nin bıçakladığı belirlendi. Mert T. ile Yunus H., sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



OTOPSİ TAMAMLANDI

Songül ve Nurettin Kılıçdoğan çiftinin iki çocuğundan biri olan Haydarcan Kılıçdoğan'ın otopsi işlemleri adli tıp kurumunda tamamlandı. Haydarcan'ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Cenaze daha sonra töreninin yapılacağı Batıkent'te bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürüldü. Baba Nuretttin Kılıçdoğan, burada taziyeleri kabul etti.



"NE MUTLU BANA DUYARLI BİR EVLAT YETİŞTİRMİŞİM"
Genç adamın, kızlara yardım ederken katledilmesi ailesinde büyük yıkıma neden oldu. Baba Nurettin Kılıçdoğan, Sabah'a konuştu. Baba Kılıçdoğan, "İki kız çocuğu tacize uğrayınca oğlumdan yardım istiyor. Oğlumda "gençler ayıp oluyor, yapmayın"diyor. Bunun üzerine oğluma saldırıyorlar. Çocuğum 6 yerinde bıçak yarası var. İki defa kalp ameliyatı oldu. Olumlu gidiyordu. Doktorlarımız çok ilgilendi. Söylecek bir kelime bulmak çok kolay değil ancak her aile çocuklarıyla gurur duyar. Bende çocuğum ile gurur duyuyorum. Ölmesini hazmedemiyorum. Her insanın yapması gerektiği şeyi yaptığına inanıyorum. Ne mutluki bana böyle bir çocuk yetiştirebilmişim. Duyarlı bir çocuk yetiştirmişim. Sessiz, sakin ve çevresindeki bütün insanlar tarafından efendiliğiyle tanılır.Bir gitarı vardı.Şarkı söylerdi" dedi.

Anne Songül Kılıçdoğan, oğlu Haydarcan'nın tabutu başında, "Oğlum yardım severdi. Belaya girmedi bela onu buldu. Melek oldu. Hayalimiz böyle değildi. Hiç böyle düşünmemiştik. Aklımızdan böyle geçmemişti" diyerek gözyaşı döktü.

TÜRKİYE SESSİZ KALMADI
Türkiye iki genç kızı koruyan Haydarcan'a sahip çıktı. Sosyal medya üzerinden #HaydarcanKılıçdoğan hastang ile binlerce paylaşımda bulunulurken Haydarcan'ın gitarı ile seslendirdiği şarkıların altına yorumlar yazılarak işlenen cinayete sessiz kalınmadı.

HAYDARCAN SON YOLCULUĞA UĞURLANDI
Haydarcan Kılıçdoğan'ın cenazesi Pir Sultan Abdal Cemevine getirildi. Burada aile ve sevenleri tarafından Haydarcan'a cenaze töreni düzenlenmesinin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.