Son dakika: İstanbul'da beklenen gök gürültülü sağanak yağış başladı! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da beklenen gök gürültülü şiddetli sağanak yağış başladı. Kağıthane ve Sultangazi'de fırtına çatıları uçururken bazı noktalara yıldırım düştü ve ağaçlar devrildi. Bir kişi çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu yaralandı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2021, 19:34 Güncelleme 19 Eylül 2021, 01:44
Son dakika: İstanbul’da beklenen gök gürültülü sağanak yağış başladı! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'nin 'sarı kodlu' uyarısının ardından İstanbul'da bazı ilçelerde yağış öncesinde çakan şimşekler adeta geceyi aydınlatırken, gök gürültüsünün ardından sağanak yağış etkisini göstermeye başladı.


Kağıthane ve Sultangazi'de fırtına çatıları uçurdu. Bazı noktalara yıldırım düşerken, ağaçlar devrildi.



Dolu yağışı da ara ara etkili olurken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.



ÇATIDAN KOPAN PARÇA İLE YARALANDI
Sultangazi'de fırtına sonrası bir sokakta çok sayıda çatı uçtu, bir kişi çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu yaralandı.

Olay, Merkez Hapipler Mahallesi, 2723 Sokak'ta yaşandı. Fırtınanın etkisiyle sokakta çok sayıda çatı uçtu. Bir kişi çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu omuzundan yaralandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.



BALTALİMANI'NDA ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ
İstanbul Baltalimanı'nda, şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağacın gövdesinden kopan parça Sakıp Sabancı Caddesi'ne düştü. Trafik ekipleri, caddede önlem alarak, sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirdi. Ağaçtan kopan parçaların yoldan kaldırılmasının ardından cadde trafiğe açıldı.




SİLİVRİ'DE DOLU YAĞIŞI
Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Silivri'de akşam saatlerinde hava karardı. Bir süre sonra Yağmur başlarken, Silivri Sahili'nde kısa süreli dolu yağdı.



METEOROLOJİ UYARMIŞTI
Meteoroloji'den yapılan açıklama, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve yere olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

İşte İstanbul'u etkisi altına alan yağıştan görüntüler;