Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale eden Rus uçağı düştü! 5 Rus, 3 Türk hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale eden Beriev Be-200 tipi uçak, görevini tamamladıktan sonra Adana'ya dönerken Ilıca Mahallesi Almalı mevkiindeki dağlık alana çakıldı. Türk pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu ile uçağın ikinci pilotu Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nikolai Omelchenko, Kaptan Evgenii Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov hayatını kaybetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2021 Güncelleme 15 Ağustos 2021, 07:00
Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale eden Rus uçağı düştü! 5 Rus, 3 Türk hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale eden Beriev Be-200 tipi uçak, görevini tamamladıktan sonra Adana'ya dönerken Ilıca Mahallesi Almalı mevkiindeki dağlık alana çakıldı. Türk pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu ile uçağın ikinci pilotu Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nikolai Omelchenko, Kaptan Evgenii Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus halkına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak" dedi.