Kocaeli'de boğulma tehlikesi geçiren 2 kişiye doktor yardım etti (Yaşam haberleri)

Kocaeli Kandıra'daki Kumcağız mevkiinde denize giren 2 kişi, boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaranların hızlı müdahalesi ile 1 kişi hemen sudan çıkartılırken, diğeri ise yaklaşık 5 dakika sonra sudan çıkartıldı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Özlem Alkan, hemen olay yerine koştu. Cankurtaranları yönlendiren ve gence müdahalede bulunan Alkan, canla başla mücadele ederek genci hayata döndürdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2021 Güncelleme 18 Temmuz 2021, 06:58
Kocaeli’de boğulma tehlikesi geçiren 2 kişiye doktor yardım etti Yaşam haberleri

İÇİNDEKİLER

Kocaeli Kandıra'daki Kumcağız mevkiinde denize giren 2 kişi, boğulma tehlikesi geçirdi. Cankurtaranların hızlı müdahalesi ile 1 kişi hemen sudan çıkartılırken, diğeri ise yaklaşık 5 dakika sonra sudan çıkartıldı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Özlem Alkan, hemen olay yerine koştu. Cankurtaranları yönlendiren ve gence müdahalede bulunan Alkan, canla başla mücadele ederek genci hayata döndürdü.

Gencin yuttuğu suyu dışarı atmasını ve istifra etmesini sağlayan Alkan, daha sonra ambulansa kadar da eşlik etti. Müdahale nedeniyle oldukça yorulan Alkan'a "Hocam Allah razı olsun. Genci kurtardınız" denilince, " Sizden de Allah razı olsun. Ne demek ya oradan buraya koşamadım ama yetiştim" diyerek yanıt verdi.

Boğulma tehlikesi geçiren genç, daha sonra kontrol amaçlı Kandıra Devlet Hastanesine kaldırıldı. ABBAS ÇAKAR.

BOĞAZKESEN CİNAYETİ
Karabük'te
2 çocukları bulunan Vedat Düzduran ve Hatice Düzduran çifti bilinmeyen bir nedenle kavga etti. Koca, eşinin boğazını bıçakla kesti. Ağır yaralanan Hatice Düzduran, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

ÇÖP YÜZÜNDEN ÖLÜME GİTTİ
İstanbul
Esenyurt'ta önceki akşam 15 yaşındaki Zehra Beslen, çöp atmak için evinden çıktı. Yolun karşısına geçmeye çalışan genç kıza, otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılan Beslen, hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

184 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 183 milyon 824 bin 952 lira devretti. 5 bilen 3 kişi 200 bin 68'er lira, 4 bilenler bin 457'şer lira, 3 bilenler 93'er lira, 2 bilenler 10'ar lira alacak.

UYGUNSUZ TAHLİYE
Ankara'da
yaşayan Aleyna Çakır (21) 2020'de evinde bornoz kemeriyle intihar etti. Cinayet ihtimali gündeme geldi. Sevgilisi Ümitcan Uygun tek şüpheliydi. Olayla ilgili tutuksuz yargılanan Uygun, geçtiğimiz ocak ayında uyuşturucu kullanma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi! Yedi aydır cezaevinde olan cinayet şüphelisi, önceki gün tahliye edildi. Karar tepki çekti.

KALPTEN MUTLULUKLAR
İstanbul'da
kardiyolog Dr. Nazmi Çalık ile Dr. Beyza Çalık (33), iki yıl önce evlenmeye karar verdi. 18 Şubat 2020'de nikah masasına oturan çift, mutluluğa evet dedi. Ancak düğünleri COVİD nedeniyle ertelendi. 8 ay önce kızları Selin'i kucağına alan çift, hayallerinden vazgeçmedi. Erteledikleri düğünlerini yapmaya karar verdi. Önceki gün yapılan kır düğününe Biri karnında 4 aylık, diğeri kucağında 8 aylık kızı ile katılan Beyza Çalık, "Hikayemiz normalin dışında gelişti. Şu anda çok mutluyuz" dedi.

ACI HABERİ YAZIYOR
Bu fotoğraf, İstanbul'da 1958'de çekildi. Küçük bir çocuk, "Yazıyor, yazıyor" diye bağırıp gazete satıyordu. O çocuk Hayreddin Baş'tan başkası değildi.

Türkiye'nin tanıdığı Baş, 6 Temmuz'da hayatını kaybetti. Şeker hastası olan ve 72 yaşında hayata veda eden Baş'ın cansız bedenini yeğeninin bulduğu öğrenildi.

REKLAM YÜZÜNDEN!
Aksaray'da Gizem K. güzellik merkezinin reklam yüzü olmak için anlaştı. Kaşlarına kalıcı makyaj yapıldı! Ancak 1 hafta sonra yüzü gözü şişti, görme kaybı yaşadı. Hastaneye kaldırıldı. Ailesi merkeze dava açtı.

GURURBET
Sel, Almanya'yı yıktı. 106 kişi ölürken bin 300 kişi de yaralandı. Felaketten etkilenenler arasında Türkler de vardı. Gurbetçılerin vatan sevgisi sel olup aktı. Orhan Er, sudaki Türk bayrağını kurtardı. Kurutup yeniden astı.

ŞİFRE POLİÇE
ABD'de Yasemin Uyar katledildi. Katilin, oğlunun babası Tyler Rios olduğu belirlendi! Cani, Uyar'ın 100 bin dolarlık hayat poliçesine göz dikti. Parayı almak için cinayeti işledi.