Türkiye'de vatandaş olmaya karar veren Rumen Delia Simona öldüğünü öğrendi!

20 yıl yaşadığı Türkiye'de vatandaş olmaya karar veren Rumen Delia Simona, konso losluğa başvuru yaptığında şok yaşadı. Talihsiz kadın, "Bana öldüğümü söylediler. Miras meselesi yüzünden teyzem beni ölü göstermiş. İnanamıyorum" dedi…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2021 Güncelleme 14 Mayıs 2021, 07:00
Türkiye’de vatandaş olmaya karar veren Rumen Delia Simona öldüğünü öğrendi!

İÇİNDEKİLER

Çalışmak için 20 yıl önce Romanya'dan Türkiye'ye göç eden Delia Simona, burada tanıştığı Arkın Çavdar ile dünya evine girdi. Eşiyle birlikte 15 yılı geride bırakan Delia, Türkiye'ye öylesine bağlandı ki anadilini bile unuttu.

Kaan ve Aras adını verdikleri iki çocuğu oldu.

Türk eşinin 6 ay önce kalp krizinden vefatının ardından Türk vatandaşlığı alabilmek için konsolosluğa başvuran Rumen kadın, aldığı yanıt karşısında şoke oldu.

Miras meselesi yüzünden Romanya'daki teyzesinin kendisini 2002'de "ölü" olarak gösterdiğini öğrenen Delia, aylardır hayatta olduğunu kanıtlamak için mücadele ediyor.

TAKVİM'e konuşan iki çocuk annesi Delia, "Öldüğümü konsolosluktan öğrendim. Bana 'sen yaşamıyorsun' dediler. Yaşayan bir ölü gibiyim. Üstelik bana 2006'da seyahat izni belgesi veren konsolosluk resmen ölüye izin belgesi vermiş. Ne otobüse binebiliyorum, ne de hastaneye gidebiliyorum. Gerçekten yaşadığım olay beni çok etkiledi. Gerçekten boş bir hayatın içindeymişim meğer" dedi.

BULUT YAMANDAĞ