SON DAKİKA: İstanbul Zeytinburnu'nda 5 katlı bina çöktü! Faciadan dönüldü İşte binanın çöktüğü anlar

Son dakika haberleri...İstanbul Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yıkılma riski nedeniyle daha önce boşaltılan 5 katlı bina çöktü. Enkaz altında park halindeki araçlar kalırken can kaybı veya yaralanma olmadı. Zeytinburnu'ndaki binanın çökme anı kameraya yansırken olay yerinden de ilk fotoğraflar geldi. Binanın çevresine kurulan pazarın ise tam kapanma nedeniyle kurulmaması olası bir faciayı önledi. İstanbul Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Zeytinburnu'nda çöken boş bina etrafındaki 4 binanın boşaltılarak tespit analizlerine başlandığını bildirdi.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2021, 10:49 Güncelleme 06 Mayıs 2021, 16:05
SON DAKİKA: İstanbul Zeytinburnu’nda 5 katlı bina çöktü! Faciadan dönüldü İşte binanın çöktüğü anlar

İÇİNDEKİLER

Zeytinburnu'nda, daha önce boşaltılan 5 katlı bina çöktü.

Sümer Mahallesi'nde, yıkılma riski nedeniyle daha önce boşaltılan binanın çökmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Enkazın altında park halindeki araçların bulunduğu görüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 10.30'da Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana geldiği belirtildi.

Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek, çevrede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı aktarılan açıklamada,

"Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır.

Gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacaktır." ifadelerine yer verildi.

BİNANIN YIKILMA ANI KAMERADA

5 katlı binanın yıkılma anı ise kameraya yansıdı.

Çevrede bulunan vatandaşlar bina çökerken o anlar saniye saniye kaydetti.

"SESİ DUYUNCA KAÇALIM DEDİM"
Mahalle sakinlerinden Kadir Yılmaz, "Sesi duyunca kaçalım dedim, o anda bina yıkıldı.

Tamamen boştu, yaralanan olmadı" dedi.

Binada dün geceye kadar vatandaşların oturduğu ancak gece saatlerinde kolonlardan çatlama sesi gelmesiyle vatandaşların tahliye edildiği öğrenildi.

ÇİFTE FELAKETTEN DÖNÜLMÜŞ

Yıkılan binanın çevresinde tam kapanma tedbirleriyle nedeniyle pazar yerinin kurulmadığı da öğrenildi.

4 BİNA DA BOŞALTILDI
Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nden daha önce camları patladığı için boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı Hilal Apartmanı saat 10.30 sıralarında çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Ekipler enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıldı. Çöken binanın etrafından 4 bina da boşaltıldı.

"TOPLAM 19 KİŞİNİN TAHLİYE OLDUĞU BİLGİSİ VERİLDİ"
İstanbul Valiliği'nden çökme ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgiler verildi: "Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/2 sokak 27 numaralı binada bugün saat 10.30'da çökme meydana geldi.

1995 yılında inşa edilen ve yapı ruhsatı bulunmayan bina, 6 daire ve 1 dükkan oluşuyordu. Binada ikamet eden Kadir Yılmaz'dan alınan bilgiye göre Gece saat 23.00 sıralarında çatlama sesleri duydukları, camlarda kırılmalar olduğu için evi tahliye ettikleri, binada kimsenin kalmadığı ve toplam 19 kişinin tahliye olduğu bilgisi verildi"



"4 BİNA BOŞALTILDI VE TESPİT ANALİZLERİNE BAŞLANDI"
"Binanın ilçe nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus kayıtlarından bina sakinlerinin telefonlarına ulaşılmış, hepsi tek tek aranarak, binada kimsenin kalmadığı teyit edilmiştir.

Alanda emniyet ve zabıta ekiplerimizce gerekli tedbirler alınmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çöken bina etrafındaki 4 bina boşaltıldı ve tespit analizlerine başlandı.

İlçe emniyet müdürlüğünce 50 Çevik Kuvvet personel 40 ve 70 zabıta personeli çevre emniyeti için görevlendirilmiştir. AKOM toplam 17 personel ve 4 araç İBB İtfaiye 30 personel ve 10 araç, 2 arama kurtarma köpeği, UMKE 6 Personel, 1 araç, AFAD 14 personel, 3 arama kurtarma köpeği, 5 araç, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 6 personel görevlendirildi"

BAKAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yıkılma riski nedeniyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinin ardından çevresinde yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde yıkılma riski nedeniyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesine ilişkin açıklama yaptı.

Çöken bina nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, "Olayın ardından Bakanlık ekiplerimiz, bina çevresinde hasar tespit çalışmalarını başlatmış olup, çöken binanın çevresindeki 4 bina da tahliye edilmiştir." ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, şunları kaydetti: "Can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu ancak İstanbul'daki bu olay, binalarımızı güçlendirmenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Vatandaşlarımıza çağrımız, binalarınızın risk durumunun tespiti için mutlaka başvurunuzu yapın. Bakanlık olarak kentsel dönüşümde vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı ve kredi desteği sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm seferberliğine omuz veren belediyelerimizle, vatandaşlarımızla şehirlerimizi afetlere, depremlere karşı hazır hale getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."