Twitter nasıl tt olunur, bir konu nasıl tt yapılır?

En popular sosyal medyalarından biri olan Twitter’a yeni katılacak olan kişiler Twitter nasıl tt olunur, bir konu nasıl tt yapılır? Sorularının yanıtlarını merak ediyor ve sıklıkla araştırıyor. Düşüncelerini anlık olarak başkalarıyla da paylaşmak isteyenler bu uygulamayı telefonlarına ya da bilgisayarlarına indiriyor ve içinden gelenleri yazıyor. Peki Twitter’da trendlerde üst sıralarda yer almak için neler yapmak gerekir? Yazılanların daha fazla kişi tarafından okunmasını sağlayan bu seçeneğe nasıl ulaşılır?

Giriş Tarihi 19 Şubat 2021, 18:30 Güncelleme 19 Şubat 2021, 18:30
Twitter nasıl tt olunur, bir konu nasıl tt yapılır?

İÇİNDEKİLER

Özellikle pandemi döneminde bilgisayar ve telefonlar daha fazla zaman geçiren kişiler Twitter nasıl tt olunur, bir konu nasıl tt yapılır? Sorularının yanıtlarını arama motorları üzerinden sıklıkla sorguluyor. Anlık düşüncelerin paylaşılmasını sağlayan bu uygulamada bazı konular trendlerde yer alıyor ve daha fazla kişiye ulaşarak, daha çok okunuyor. Peki attığınız bir Tweet'in tt olması için ne yapmanız gerekir? Işte konuya dair merak edilen tüm bilgiler…

TWİTTER'DA TT NASIL OLUNUR?

Twitter'da gündem olmak için kullanıcıların bazı durumlara önem göstermesi gerekir. Trend Topic olmak isteyen kişiler şu konulara dikkat ederek TT olmayı başarabilirler: Reklam anlaşmaları yaparak. Sosyal medya danışmanları ile birlikte çalışarak. Robot hesap kullanarak. TT olacak kelimeyi birçok kez tweet atarak.

Bir konu adına bir hesap yerine birden fazla hesaplar üzerinden aynı konu paylaşılmalıdır. Konu hakkında paylaşım yapılan hesap organik hesap olmalıdır. Bot hesapların paylaşımları etkili değildir. Aynı kelimenin kullanıldığı tweetler, retweet edilmeli ve yorum almalıdır. TT listesine girecek tweet hakkında fikir sahibi olunmalıdır. TT olacak konu daha önce TT olmamış bir konu olmalıdır. Gündemde olan bir konunun dışında bir başlık altında konunun TT olabilmesi oldukça zordur. Bu nedenle TT listesine girmek ve uzun süre kalıcı olabilmek adına gündemin yoğun olmadığı bir gün konu seçilerek tweet atılmalıdır.

Trend Topic Olmak Kimler İçin Önemli?

Yalnızca kullanıcılar için değil, reklam verenler ve sosyal medyada reklam kampanyaları yapanlar için de önemli bir listedir. Özellikle kurumlar yaptıkları sosyal medya kampanyalarının sonuçlarının başarıya ulaşıp ulaşmadığını görmek için sıkça kullanmaktadırlar. Gündem olmayı başarıp başaramadıklarını anlamak için bakılması gereken en iyi yerdir. Eğer yapılan kampanya gündem olmuşsa bu kampanyanın başarısını ve çok konuşularak Twitter gündemine oturduğunu gösterecektir.

TWİTTER HAKKINDA

Twitter, insanların düşüncelerini 280 karakter ile sınırlı kalarak paylaştıkları, 2006 yılında hayata geçirilen bir Amerikan mikroblog ve sosyal medya platformu. Bu platforma kullanıcıları gönderi paylaşabilir, tweet atabilir, retweetleyebilir (başkalarının tweetlerini yeniden paylaşabilir), tweetleri beğenebilir ve doğrudan mesaj gönderebilirler.

Twitter'da dilediğiniz her şeyi paylaşabilirsiniz; yediğiniz yemeği, nasıl hissettiğinizi, kiminle beraber olduğunuzu, siyasi görüşlerinizi vb. Her güncellemenizde, tweetleriniz canlı olarak yayınlanır (tabii eğer gizlilik ve güvenlik ayarlarından "Tweetlerimi korumaya al" seçeneğini seçmediyseniz). Eğer tweetleriniz koruma altındaysa, yalnızca izin verdiğiniz takipçiler tweetlerinizi görebilir ve cevap verebilir.

Twitter'a ilk giriş yaptığınızda, karşınıza en son atılan tweetlerin bir listesi gelir. Siz de kendi profilinizde kendi tweetlerinizi paylaşabilirsiniz. Twitter ana sayfanızda başkalarının tweetlerini görmek istiyorsanız, kendilerini takip etmeniz gerek. Aynı şekilde, başkaları da sizin tweetlerinizi ana sayfalarında görmek istiyorsa, sizi takip etmeliler. Konu başlıklarını aratarak takip etmediğiniz kişilerin tweetlerini bulup görüntüleyebilmeniz de mümkün, fakat kendisini takip etmediğiniz sürece, tweetleri ana sayfanıza düşmez.