Ankara Çayı bir anda kırmızıya döndü! İşte sebebi

Sakarya Nehri'nin uzantısı olarak Ankara'nın doğusundan başlayıp şehir merkezine kadar uzanan Ankara Çayı dün birkaç saatliğine kırmızı renge büründü. Vatandaşları tedirgin eden kırmızı rengin sebebi ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2021, 13:51 Güncelleme 10 Şubat 2021, 18:33
Ankara Çayı bir anda kırmızıya döndü! İşte sebebi

İÇİNDEKİLER

Sakarya Nehri'nin uzantısı olarak Ankara'nın doğusundan başlayıp, şehir merkezine kadar uzanan Ankara Çayı'nın dün birkaç saat kırmızı renge dönmesi vatandaşları tedirgin etti.

Cep telefonlarıyla görüntü çeken vatandaşlar, görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştı.

İNCELEME BAŞLATILDI
Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri sudan numune alarak inceleme başlattı.

SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI
Sabah'ın haberine göre, kapsamlı yapılan incelemede, Ankara Yenimahalle İlçesi Macun Deresi'nin büyük bölümünün kapalı olarak aktığı ve GİMAT Gıda Toptancıları bölgesinden de geçtiği, kırmızı akmasının nedeninin ise muhtemelen gıda boyasının bir şekilde kanalizasyon veya yağmur suyu hattı ile dereye ulaştığı değerlendirildi.

TEHLİKELİ MADDE Mİ?
Bölgede sanayi olmaması ve izlenimler neticesinde karışan maddenin tehlikeli madde olmadığı da belirtildi. Çıkan raporda, bölgedeki işletmelerin de incelendiği ancak tam olarak nereden kaynaklandığı tespit edilmediği gözlemlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ASKİ ekiplerince bölgede incelemeler devam ediyor.

NORMALE DÖNDÜ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ihbarın dün saat 17:15 civarında geldiğini ve 17:40 civarında bölgede inceleme başlattıklarını belirtti. İlk incelemede derenin normal renginde olduğu tespit edilmiş, bölge halkından edinilen bilgiye göre bir süre derenin kırmızı renkli olarak aktığı ve kısa süre içerisinde normale döndüğü anlaşıldı. Bu esnada derede herhangi bir kalıntının da gözlemlenmediği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN