Saat sektörünün ‘en’leri belli oldu! 'Altın İbre'yi Piaget Altiplano Ultimate Concept kazandı

Saat sektörünün ‘en’leri belirlendi. Altın İbre’yi; 6 yılda geliştirilen, mekanizma dahil 2 mm inceliğiyle rekor kıran Piaget Altiplano Ultimate Concept kazandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2021 Güncelleme 04 Şubat 2021, 06:59
Saat sektörünün ‘en’leri belli oldu! ’Altın İbre’yi Piaget Altiplano Ultimate Concept kazandı

İÇİNDEKİLER

Saatçiliğin Oscar'ı olarak adlandırılan Grand Prix d'Horlogerie, sektörün 'en'lerini belirledi. İnBusiness dergisinin haberine göre, Cenevre'de düzenlenen organizasyonda 14 kategoride 18 saat ödüllendirilirken; yılın en büyük ödülü olan Altın İbre'yi, mekanizma dahil 2 mm inceliğiyle rekor kıran Piaget Altiplano Ultimate Concept aldı. Geliştirilmesi 6 yıl süren saat için 30 mikromekanik mühendisi ve 30 saat ustası çalışmış.

AYARA GEREK YOK
Saatin rekor kıracak derecede ince olabilmesi için 167 parçadan oluşan mekanizma aynı zamanda kadran olarak tasarlanmış. En az 5 patent alınan saatin çarkları 0.12 mm ve safir kristal camı da 0.12 mm inceliğinde. Vacheron Constantin'in Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton modeli de takvim ve astronomi ödülünün sahibi oldu. Bir daimi takvim olan model, saat, dakika, tarih, haftanın günü, ay, ay fazı ve artık yılı gösterirken, 1 Mart 2100'e kadar ayarlanmaya ihtiyaç duymadan çalışabileceği belirtiliyor. 1120 QPSQ mekanizma 276 parçadan oluşurken, saatin kasası sadece 8.1 mm.


ÜNLÜLERİN RADARINDA
Ülkemizde saat koleksiyonu yapan pek çok ünlü isim bulunuyor. Acun Ilıcalı, Kıvanç Tatlıtuğ, Arda Turan, Nusret Gökçe gibi pek çok isim, sahip olduğu özel saatleriyle gündem oluyor.


Streamliner Flyback Chronograph Automatik de ödül alan saatlerden.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN