SON DAKİKA: 7 aylık Ali Emir'in ölümü Türkiye'yi yasa boğmuştu! Mahkemede başhekim ve doktor hakkında flaş karar

Son dakika haberi: İstanbul Halkalı'da bulunan özel bir hastanede 2019 yılının Ağustos ayında başvuran Sema-Emir Şahin çiftinin 7 aylık bebeği Ali Emir'in şüpheli ölümüyle ilgili ilk duruşma gerçekleştirildi. Duruşmaya gelmeyen başhekim ve doktor hakkında zorla gerime kararı çıktı. Acılı anne ise duruşma sonrası yaptığı açıklamada "Bu davada hakkaniyetli sonuç çıkacağına yürekten inanıyorum. Başka bebeklerin ölmemesi, usulsüzlüklerle biz aileler hastanelerin ticari kazanç kapısı olmayalım diye emsal bir karar çıkmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 11:23 Güncelleme 14 Ocak 2021, 11:52
SON DAKİKA: 7 aylık Ali Emir’in ölümü Türkiye’yi yasa boğmuştu! Mahkemede başhekim ve doktor hakkında flaş karar

İÇİNDEKİLER

İstanbul Halkalı'da bulunan özel bir hastaneye 2019 yılının Ağustos ayında başvuran Sema-Emir Şahin çiftinin 7 aylık bebeği Ali Emir'in şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda davaya Sağlık Bakanlığı müdahil olmuş, hastane başhekimi Hakan Hasdemir ile çalışma izni olmamasına rağmen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Y.'nin kaşesiyle rapor düzenleyip hasta bakan Ramina Rzayeva hakkında 2 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davanın ilk duruşması Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

BAŞHEKİM VE DOKTOR GELMEDİ
Davaya Ali Emir'in babası Emir Şahin ve avukatları Ayşe Melike Etekli katıldı. Sanık Hakan Hasdemir ve Ramina Rzayeva'nın ise sadece avukatları katıldı. İki sanığın avukatı mazeret bildirerek sanıkların bu duruşmaya gelemediğini, beraatlerini talep etti.

Tanıkları dinleyen hakim, sanıklar hakkında ayrı ayrı zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma 1 Mart 2021 günü saat 12.05'e ertelendi.

ACILI ANNE: EMSAL BİR KARAR ÇIKMASINI DİLİYORUM
Anne Sema Şahin duruşma ardından Sabah'a konuştu. Anne Şahin şunları kaydetti: "Kurban bayramının 3. günü evladını usulsüzlükler zinciri sebebiyle toprağa veren bir de iftiraya uğrayan anneyim… Tüm Türkiye'yi ağlatan çimen gözlü Cennet Kuşu Ali Emir'in annesiyim. 1.5 yıllık hukuki mücadelemin ilk duruşması görüldü.

Büyük heyecan ile beklediğim duruşmaya Covid olmam sebebi ile katılamadım. Benim yerime eşim Emir Şahin ve kız kardeşim Seda Caner Zafer davamızda yerlerini alıp şikayetlerimizi dile getirdiler. Duruşmaya davacı olduğum hastane Başhekimi ve Yasal olarak tek basına çalışma yetkisi olmayan, kaçak çalışan doktor katılmadı. Hakime hanım davamızın 1 Mart tarihinde Başhekim Hakan ve Dr Ramıma'nın "ZORLA GETIRILME " kararı ile erteledi. Bu davada hakkaniyetli sonuç çıkacağına yürekten inanıyorum. Başka bebeklerin ölmemesi, usulsüzlüklerle biz aileler hastanelerin ticari kazanç kapısı olmayalım diye emsal bir karar çıkmasını diliyorum."

NE OLMUŞTU?
Olayda ateş ve öksürük şikayetleriyle hastaneye götürülen Ali Emir'i muayene eden kadın doktor, üst solunum yolu enfeksonuna bağlı mikrop kaptığı teşhisiyle ilaç vermişti. İki gün sonra kontrole giden aileye doktorun izinde olduğu belirtilmiş ve bu kez muayeneyi onun yerine Rzayeva yapmıştı. Hastaneye yatırılan ve oksijen verilen Emir'in akciğer filmi çekilmiş, bebeğe serum bağlanmıştı. Ancak bebek bir daha uyanamamıştı.

YARGILANMALARI TALEP EDİLMİŞTİ
Hazırlanan iddianamede savcılık, 'Bakım, gözetim, mesleki sorumlulukları yerine getirmemek, ihmal, ölüme sebep olmak, meslekte acemilik ve mesleğin kurallarını yerine getirmemek maddelerinin içeren 1219 sayılı kanuna aykırılık'tan başhekim ve nöbetçi doktorun yargılanmasını talep etti.