Türkiye'deki koronavirüs salgını Udi Hindi bitkisine talebi artırdı! Satışlar 400 kat arttı
Türkiye'deki koronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendiren 'Udi Hindi' bitkisine talep arttı. Adana'da 10 yıldır aktar dükkanı işleten Salih Altunsay önceki yıllarda kimsenin bilmediği Udi Hindi'nin kilosunun 70 liradan 350 liraya çıktığını ve daha önce haftada 250 gram satılan bitkinin satışlarının 400 kat artarak 2 kilograma yükseldiğini belirtti.
Hindistan'da geleneksel tıp tedavilerinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ve vücutta mikrop atma özelliği bakımından yüzyıllardır kullanılan Udi Hindi bitkisi, Türkiye'de ilk olarak mart ayında görülen koronavirüs vakaları sonrası vatandaşların dikkatini çekti.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtine bitki, yok satmaya başladı. Udi Hindi bitkisi, başta Hindistan ve Malaya Adaları olmak üzere birçok Asya ülkesinde yetişiyor. Udi Hindi, hem zencefil, bal, yoğurt gibi ürünlere karıştırılarak, hem de saf zeytinyağında 1 ay bekletilerek tüketiliyor.

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE İYİ GELİYOR"
Kentte 10 yıldır aktarlık yapan Salih Altunsay, pandemi dönemi öncesinde Udi Hindi bitkisini çok az sayıda kişinin bildiğini belirterek, ''Şu anda Udi Hindiyi hem toz, hem de öğütülmemiş şekilde satıyoruz.






