Kayserililerin pastırma üretimini tamamen ticari boyutta yaptığını ifade eden Kapucuoğlu, "Biz ise halen geleneksel usullerle pastırma yapmaya devam ediyoruz. Vedat Milor düzenlediği anketinde söylediği gibi az olan bir ürün her zaman için çok daha değerlidir ve bulunması da nadidedir. Fabrikasyon değil doğal bir ürün, bence Kastamonu pastırmadır" şeklinde konuştu.
"GÜNLÜK KASTAMONU PASTIRMASINDAN TÜKETİYORUM"
Günlük Kastamonu pastırmasından tükettiğini söyleyen müşterilerden Serpil Tavil ise, "Her zaman Kastamonu pastırmasını alıyorum, memnunum. Tabii ki Kastamonu pastırması. Pastırmayı fazlasıyla tüketiyoruz. Çocuklarımda çok seviyor. Günlük Kastamonu pastırmasından alıyorum. Bir gün almasam diğer gün mutlaka alıyorum"
"DOĞAL ÜRETİLEN BİR ÜRÜN İLE DOĞAL OLMAYAN BİR ÜRÜNÜ KIYASLAYAMAZSINIZ"
Vedat Milor'un 'Kastamonu pastırması mı? Kayseri pastırması mı?' şeklinde bir anket başlattığını hatırlatan müşterilerden Rıdvan Salcı da, şunları kaydetti: "Biz, Kastamonu pastırmasını severek tüketiyoruz. Ben, marketten daha önce pastırma alan birisiyim. Kayseri, Eskişehir, Afyon'un da pastırmalarını yemiş birisiyim. Kesinlikle bu pastırmalarla Kastamonu pastırması kıyas edilemez. Eti bilenler, pastırmayı bilenler, bu pastırmaları birbiriyle kıyas daha etmeyeceklerdir. Çünkü doğal üretilen bir ürün ile doğal olmayan bir ürünü kıyaslayamazsınız. Kastamonu pastırmasının çemeni ayrı değerlendirilebilir, etini ayrı değerlendirebiliriz"
"KAYSERİ GİBİ HER YERE YAYILMASIN, YÖRESEL KALSIN AMA KALİTELİ KALSIN"
Kayseri pastırması gibi her yere yayılmasından ziyade yöresel ve kaliteli bir şekilde Kastamonu pastırmasının kalmasını temenni eden Salcı, şöyle devam etti: "Bizim Kastamonu pastırmasını eski geleneksel usullerle doğrama şekli vardır. Ayrıca doğada kuruduğu için Kastamonu pastırmasının lokum gibi ağızda eriyen bir lezzeti vardır. Kayseri pastırması veya diğer pastırmalarda böyle bir olayı göremezsiniz. Ağza kayış gibi gelen ağzınızda gevelediğiniz bir et parçası olmuş oluyor. Ancak yemeklerde kullanabiliyorsunuz. Pastırmayı çok pazarlamak, çok yere yaymak, çok fazla marketlere ulaştırmak Kayseri pastırmasının kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Bir vatandaşlar olarak doğallığın, lezzetin, kalitenin her zaman yanındayım. Böyle olmasını da istiyoruz. Ben şahsen Kayseri gibi her yere yayılmasından daha ziyade yöresel kalsın ama kaliteli kalsın isterim"