İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Gercüş yalanı için HDP'ye sert tepki: İttifak ortaklarının malum durumunu örtbas etmeye çalışıyorlar

Batman Gercüş'te kamu görevlilerinin bir çocuğa tecavüz ettiği iddiası üzerinden başta HDP olmak üzere yürütülen algı operasyonuyla ilgili yapılan valilik açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sert tepki gösterdi. Bakan Soylu HDP'nin CHP'nin tecavüz skandallarını örtbas etmeye çalıştığını belirterek "'Yalan ağzına yuva yapmış' siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının, malum durumunu örtbas etmek için atıyor..." dedi.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2020, 13:52 Güncelleme 07 Aralık 2020, 14:03
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Gercüş yalanı için HDP’ye sert tepki: İttifak ortaklarının malum durumunu örtbas etmeye çalışıyorlar

İÇİNDEKİLER

Batman Gercüş'te kamu görevlilerinin bir çocuğa tecavüzde bulunduğu yalanı üzerinden PKK'nın siyasi uzantısı HDP başta olmak üzere algı operasyonu başlatıldı. Batman Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili üst üste açıklamalar yaptı. Valilik açıklamasında olayın ne sanıkları ne de tanıkları arasında kamu görevlisinin olmadığı belirtildi.

"REZİLLİKLER BÜYÜK OLUNCA YALAN SİYASETİ DE FAYDA ETMİYOR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Batman Valiliği ve HDP'nin iftiralarını paylaşarak şunları yazdı "Yalan ağzına yuva yapmış' siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının, malum durumunu örtbas etmek için atıyor... Tutuştular! Ama örtmeye çalıştıkları rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor"

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Batman Valiliği'nin yapılan açıklamada, olayda ne sanık ne de tanıklar arasında hiçbir kamu görevlisinin adının geçmediğini vurgulandı.

Valilik, bölücü terör örgütüne yakın bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucuların, olayla ilişkilendirilmeye çalışıldığını kaydetti.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Gercüş ilçesinde mağdurun cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiçbir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken bölücü terör örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI
Emniyet'ten yapılan açıklama şöyle: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 05/12/2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."