Tatil için geldikleri Kapadokya’da ezan sesini duyan ABD’li anne ve oğlu Müslüman oldu
Amerika’nın Louisiana eyaletinde yaşayan ve bir süre önce Kapadokya’ya tatile gelen 59 yaşındaki Ramona Smith ve 28 yaşındaki oğlu Michael Dunlop, Nevşehir’de duyduğu ezan sesinden sonra Müslüman olmaya karar verdi. Gazetecilere Türkçe açıklamalarda bulunan Michael Dunlop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi. Dunlop, “Benim adım Zekeriya ve ben Amerikalı Müslümanım. Ben Ortahisar’da yaşıyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum. Ben Türkiye’yi çok seviyorum” diye konuştu.

Nevşehir İl Müftülüğünden aldıkları olumlu yanıt sonrasında İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya öncülüğünde kelime-i şehadet getiren ABD'li anne ve oğlu Müslüman oldu. İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninin ardından 59 yaşındaki Ramona Smith 'Aliye Nur' ismini alırken 28 yaşındaki oğlu Michael Dunlop ise 'Zekeriya Davud' adını aldı.

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya burada yaptığı açıklamada, "ABD'li anne ve oğlun İslamiyet ile şereflenmeleri Müslüman olmaları amacıyla toplandık. Cenabı Allah'a sonsuz hamt olsun ki; bu kardeşlerimizi Amerika'dan Türkiye'ye bir yolculuğa vesile kıldı. Bu yolculuğun sonunda Müslümanlığa erişmiş oldular. Rabbim bu samimiyetlerini kabul eylesin" dedi.




