Divle rekoru

Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen Divle obruk peynirine talep patladı. Peynirin tamamı satıldı. Üreticiler önümüzdeki yıl için sipariş almaya başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2020 Güncelleme 21 Kasım 2020, 07:01
Divle rekoru

İÇİNDEKİLER

Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen Divle obruk peynirine talep patladı. Peynirin tamamı satıldı. Üreticiler önümüzdeki yıl için sipariş almaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında koyun ve keçi sütünden elde edilen peynirler, yine koyun ve keçi derilerinden yapılan tulumlara basılıyor. Ardından da 256 metre uzunluğunda, 36 metre derinliğindeki Divle obruk mağarasına konuluyor. Olgunlaştıktan sonra da çıkartılıp, satılıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen Divle obruk peynirine talep patladı. Peynirin tamamı satıldı. Üreticiler önümüzdeki yıl için sipariş almaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında koyun ve keçi sütünden elde edilen peynirler, yine koyun ve keçi derilerinden yapılan tulumlara basılıyor. Ardından da 256 metre uzunluğunda, 36 metre derinliğindeki Divle obruk mağarasına konuluyor. Olgunlaştıktan sonra da çıkartılıp, satılıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN