Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen Divle obruk peynirine talep patladı. Peynirin tamamı satıldı. Üreticiler önümüzdeki yıl için sipariş almaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında koyun ve keçi sütünden elde edilen peynirler, yine koyun ve keçi derilerinden yapılan tulumlara basılıyor. Ardından da 256 metre uzunluğunda, 36 metre derinliğindeki Divle obruk mağarasına konuluyor. Olgunlaştıktan sonra da çıkartılıp, satılıyor.
Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen Divle obruk peynirine talep patladı. Peynirin tamamı satıldı. Üreticiler önümüzdeki yıl için sipariş almaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında koyun ve keçi sütünden elde edilen peynirler, yine koyun ve keçi derilerinden yapılan tulumlara basılıyor. Ardından da 256 metre uzunluğunda, 36 metre derinliğindeki Divle obruk mağarasına konuluyor. Olgunlaştıktan sonra da çıkartılıp, satılıyor.