Karamelize şeftalili lokma tatlısı

Lokma için yağı kızartma tenceresine alıp ısıtın. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürün. Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Karamelize şeftalili lokma tatlısı tarifinin detayları.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2020 Güncelleme 23 Ekim 2020, 07:00
Karamelize şeftalili lokma tatlısı

İÇİNDEKİLER

Lokma için yağı kızartma tenceresine alıp ısıtın. Ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürün. Hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Karamelize şeftali için şeftalilerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Çelik bir tavaya toz şeker koyup orta ateşte yanan ocağın üzerine yerleştirin. Şekerin kenarları sıvılaşmaya ve rengi değişmeye başlayınca tavayı sallayarak tamamının karamelleşmesini sağlayın. Şeker tamamen karamel rengini alınca, şeftaliyi ekleyin ve karıştırın. En son kıyılmış biberiyeyi katıp karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcağı geçen lokmaların üzerine gezdirerek servis yapın.

4-6 KİŞİLİK
3 adet hazır ekmek hamuru
3 adet şeftali
1 su bardağı toz şeker
1 dal taze biberiye

KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı

ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN