Aydın Nazilli'de heyelan sonrası inşaat temelinden kafatası ve kemikler çıktı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle temelinde toprak kayması meydana gelen inşaatta bir torba içinde 2 insana ait olduğu belirlenen kafatası ve kemikler bulundu. Kemikler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2020, 04:59 Güncelleme 20 Ekim 2020, 05:22
Aydın Nazilli’de heyelan sonrası inşaat temelinden kafatası ve kemikler çıktı

İÇİNDEKİLER

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle temelinde toprak kayması meydana gelen inşaatta bir torba içinde 2 insana ait olduğu belirlenen kafatası ve kemikler bulundu.

Kemikler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

POŞETİN İÇİNDEN ÇIKTI!
Yeşil Mahalle Atatürk Bulvarı'ndaki Mehmet- Sevim Ünal çiftine ait arsa üzerinde yapımı devam eden inşaata sabah saatlerinde gelen işçiler, gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle kayan temel toprağının arasında bir poşet buldu.

Poşeti açtıklarında içinde iki insana ait kafatası ile kemikler olduğunu fark eden işçiler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine inşaat gelen polis ekipleri, bölgede inceleme yaptıktan sonra Aydın Müze Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Bunun üzerine Müze Müdürlüğü görevlileri de bölgeye gelip, kafatası ve kemikleri inceledi.

Görevliler, kafatası kemiklerinin Antik Çağ'a ait olmadığına karar verdi.

Polis, kemikleri inceleme yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderip, soruşturma başlattı.

ARSA SAHİBİ: HABERİM YOK


Arsasını kat karşılığı müteahhide verdiğini belirten Mehmet Ünal, "Olup, bitenlerden bugün haberim oldu. Bu arsayı, 20 yıl önce Belediyeden satın almıştım" dedi.