Kışın vazgeçilmezi baya satıyor! Mesleğini bıraktı şimdi paraya para demiyor

Salep bitkisi son dönemde kilo fiyatıyla dikkat çekiyor. Günümüzde pek çok girişimci farklı üretim alanındaki farklı iş kollarına yatırım yaparak büyük kazançlar sağlıyor. Salep bitkisi kilo fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Muğla'nın Milas ilçesinde ikamet eden 36 yaşındaki Enise Soykan, 10 yıldır görev yaptığı bankadaki işini bırakarak salep üretmeye başladı.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2020, 08:40 Güncelleme 18 Ekim 2020, 15:33
Kışın vazgeçilmezi baya satıyor! Mesleğini bıraktı şimdi paraya para demiyor

İÇİNDEKİLER

Paraya para demiyor! Yıllarca çalıştığı işinden bu yüzden ayrıldı. Ülkemizin her yerinden gelen girişimcilik haberleri örnek olmaya devam ediyor ve okuyucular tarafından büyük ilgi görüyor. Muğla'nın Milas ilçesinde ikamet eden 36 yaşındaki Enise Soykan, 10 yıldır görev yaptığı bankadaki işini bırakarak salep üretmeye başladı. Tüm gelişmeler ile ilgili son dakika haberleri

MESLEĞİNİ BIRAKARAK ÜRETİME BAŞLADI

Özel bir bankanın Tarımsal Krediler Departmanı'nda çalışan Soykan, kredi verdiği çiftçilerden etkilenerek mesleğini bıraktı.

Kendisi de çiftçilik yapmaya başlayan Soykan, Derince Mahallesi'nde 4 dekar arazi kiraladı. Burada, üretim için hazırladığı tarlasına salep soğanı eken Soykan üretime başladı.

Soykan, gazetecilere yaptığı açıklamada, genç bir kadın girişimci olarak hem yeni nesle örnek olduğunu hem üretim yaptığı mahalledeki köylülere iş imkanı sağladığını söyledi.

Bölgedeki kadınlarla dayanışma içinde, omuz omuza üretime katkı sağladığı için mutlu olduğunu dile getiren Soykan, "Aynı zamanda 7'den 70'e tarım gönüllüsü olan bir ailenin çocuğuyum. Anneannem bile salep üretiminin içinde yer alarak, hem boylama hem de tür seçimine yardımcı oluyor." diye konuştu.

Soykan, kiraladığı arazinin bir kısmında da çilek üretimi yapmak istediğini aktardı. Bunun için de hazırlık yaptığını belirten Soykan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin bu süreçte kendisine yardımcı olduğunu da kaydetti.