Gizli kumarcılara sosyal mesafe cezası yağdı: 50 kişiye toplam 159 bin lira

İstanbul'da 1'i "Sosyalleşme, Dayanışma ve Yardımlaşma" adı altında açılmış dernek olmak üzere kumar oynatıldığı iddia edilen iki farklı adreste Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uymayan 50 kişiye toplam 159 bin lira ceza kesildi. İki adres de Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 10:34 Güncelleme 09 Ekim 2020, 10:38
Gizli kumarcılara sosyal mesafe cezası yağdı: 50 kişiye toplam 159 bin lira

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında insanların özellikle toplu halde bulundukları ve salgın tedbirlerine uymadıkları iş yerlerine yönelik denetlemelerini sürdüren İstanbul Polisi, Şişli'de yasa dışı kumar oynatılan ve Koronavirüs salgını tedbirlerinin hiçe sayıldığı iki ayrı adrese şok baskın yaptı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde bulunan ve "Sosyalleşme, Dayanışma ve Yardımlaşma" ismi altında açılmış bir dernekte ve bir apartman dairesinde salgın tedbirlerine aykırı hareket edildiği ve hatta yasa dışı kumar oynatıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İki adres de fiziki olarak takibe alındı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tespitler sonrası iki adrese de şok baskın düzenledi.



Para karşılığında yasa dışı kumar oynatılan adreslerden birinde iskambil kağıtları ve pullar ele geçirildi.

İKİ ADRES DE MÜHÜRLENDİ

Yasa dışı kumar oynatıldığı iddia edilen iki adreste toplam 50 kişi çıktı. Kumar oynadıkları öne sürülen ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları tespit edilen 50 kişiye "1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na Muhalefet" gerekçesiyle üç bin 180'er liradan toplamda 159 bin lira idari para cezası kesildi. Yasa dışı kumar oynadıkları tespit edilen 17 kişiye ise ayrıca idari para cezası yaptırımı uygulandı.




Kumar oynatıldığı ve ruhsatsız olduğu öne sürülen iki adres de Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. "Sosyalleşme, Dayanışma ve Yardımlaşma" ismi altında açılan dernekte bulunan ve salgın tedbirlerine uymayan 33 kişiye 104 bin 940 lira para cezası kesildiği ifade edildi.