Tez araştırması sırasında genç kıza kabusu yaşattılar! Anket doldurmak yerine...

Lisans tezi hazırlayan genç öğrenci, anket araştırmasına taciz ve hakaret içerikli bilgiler yazarak kendisini zor durumda bırakan şahıstan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın özel haberi...

Giriş Tarihi 03 Eylül 2020, 16:38 Güncelleme 03 Eylül 2020, 16:38
Tez araştırması sırasında genç kıza kabusu yaşattılar! Anket doldurmak yerine...

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da özel bir üniversitede İşletme mühendisliği bölümü öğrencisi olan 23 yaşındaki genç kadın S.A., lisans tezi hazırlıyordu. Lisans tezini internet ortamında araştırma amaçlı anket düzenledi. Ankete katılanlar arasında kimliği belirsiz fakat genç kadını tanıyan şahıs, S.A.'ya yönelik taciz ve hakaret içerikli yazılar yazdı. Bu yazıların doğrultusunda grup arkadaşlarına büyük mahcubiyet yaşadı.

KİMLİĞİ BELİRSİZ TACİZCİYE ŞİKAYET

Lisans tezi için internet ortamında arkadaşları ile anket hazırlayan S.A., kendisine yönelik gelen taciz ve hakaret içerikli dönüş sonrasında yaşadığı mağduriyeti savcılığa taşıdı. S.A., tez savunması için elinde oluşan verilerin öğretim üyeleri tarafından görüldüğünü bu nedenle zor durumda kaldığını ve kendisine taciz içerikli dönüşlerde bulunan kimliği belirsiz şahıstan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sabah/ Dilek Yaman