Etler nar gibi | Pratik bilgiler

Etin iyi kızarmasını mı istiyorsanız şanslısınız. Küçük bir dokunuş yeterli, Nar ekşisine su karıştırarak sos yapıp etin üzerine sürerseniz etleriniz nar gibi kızaracaktır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 07:05
Etler nar gibi | Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

Etin iyi kızarmasını mı istiyorsanız şanslısınız. Küçük bir dokunuş yeterli, Nar ekşisine su karıştırarak sos yapıp etin üzerine sürerseniz etleriniz nar gibi kızaracaktır.





ACI PATLICAN ARTIK TATLI
Bazen
almış olduğunuz patlıcan acı çıkar. Bunun da çözümü var. Patlıcanı güzelce soyup acısının gitmesi için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.

TUZU FAZLA ATTINIZ
Tuzu
fazla oldu diye bir tencere çorbayı dökmeyin. Öncelikle çorbanın içine patates doğrayarak ya da yulaf ezmesi kullanarak tuzun yok olmasını sağlayabilirsiniz.

LEKELER KORKSUN
Çay ve kahve bardaklarındaki inatçı lekelerden kurtulmak için önce sıcak suyla doldurup içine yumurta kabukları atın. Kısa sürede bardaklarınızdaki leke çözülecek.