Ayrıldığı sevgilisinin sosyal medya hesabını çalan şahıs hakkında 7 yıla kadar hapis istemi!

Ayrıldığı eski sevgilisinden intikam almak için sosyal medya hesaplarının şifrelerini değiştiren öfkeli sevgilinin başı derde girdi. Eski sevgilisinin fotoğraflarını ve cep telefonu numarasını çaldığı sosyal medya hesaplarından paylaşan genç adam hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sabah Gazetes'nden Dilek Yaman'ın özel haberi...

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2020, 19:06 Güncelleme 27 Temmuz 2020, 19:06
Ayrıldığı sevgilisinin sosyal medya hesabını çalan şahıs hakkında 7 yıla kadar hapis istemi!

İÇİNDEKİLER

24 yaşındaki S.T. isimli genç kadın, 21 yaşındaki B.D. ile sevgiliydi. Çift geçtiğimiz Şubat ayında ilişkilerini bitirdi. Ayrılığı hazmedemeyen öfkeli sevgili kız arkadaşından intikam almak istedi. Bunun için kız arkadaşının bilgilerini elde etmeye çalışan sevgili bir plan hazırladı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI ÇALDI

Genç kızın sosyal medya hesaplarına gizlice girip şifresini değiştiren genç adam birde eski sevgilisinin fotoğraflarını cep telefonu numarası ile paylaştı. Genç kadının bir anda telefonuna yabancı kişiler tarafından mesaj ve arama gelince hesaplarının çalındığı ortaya çıktı. Yaşadıklarının ardından soluğu savcılıkta alan S.T., hesabını çalan kişi hakkında şikayetçi oldu. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında S.T.'nin sosyal medya hesaplarına giren IP numarasından B.D.'ye ulaşıldı. İfadesi alınan genç adam, 'Söz konusu paylaşımları ben yaptım. Amacım intikam almaktı, yaptığımdan pişmanım' diye konuştu.

7 YIL İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda genç adam hakkında 'Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Bir Şekilde Elde Etmek veya Yaymak' suçu kapsamında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Sabah/ Dilek Yaman