Rögar kapağı patlayınca engelli kalan yönetici Saltık Sağay'dan BEDAŞ'a yarım milyonluk tazminat!

İstanbul Beşiktaş'ta metan gazı sıkışması nedeniyle patlayan rögar kapağı, işçileri denetlemek için olay yerinde bulunan yöneticinin ayağını koparttı. Engelli kalan yönetici, BEDAŞ’a 500 bin liralık manevi tazminat davası açarken, maddi tazminatı ise mahkemenin belirlemesini istedi. SABAH'tan Dilek Yaman'ın haberi...

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020, 20:54 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 21:17
Rögar kapağı patlayınca engelli kalan yönetici Saltık Sağay’dan BEDAŞ’a yarım milyonluk tazminat!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beşiktaş'ta metan gazı sıkışması nedeniyle patlayan rögar kapağı, işçileri denetlemek için olay yerinde bulunan yöneticinin ayağını koparttı. Engelli kalan yönetici, BEDAŞ'a 500 bin liralık manevi tazminat davası açarken, maddi tazminatı mahkemenin karar vermesini istedi.

Olay, 2 Ocak 2017 tarihinde Beşiktaş Sinanpaşa Mahallesi Hayrettin İskelesi sokakta meydana geldi. Başbakanlık çalışma ofisi önündeki rögar kapağında patlama oldu ve yerinden fırladı. 40 kilo ağırlığındaki ağır metalden imal edilen kapak, 10 m yükseğe fırladı. O sırada mahallede bir çelik konstrüksiyon(yapı) işlemi yapan işçileri denetlemek için orada bulunan yönetici Saltık Sağay'ın sol ayağı üzerine düştü. Genç yöneticinin olay yerinde ayak parmakları koptu.

KUSURLULAR YARGILANIYOR
Hastaneye kaldırılan Sağay'ın sol ayağı kangren oldu. Ayağı kesilen 35 yaşındaki gencin, engelli kalmasına neden olan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bilirkişi tarafından verilen raporda, olay günü mahallenin elektrik sisteminde meydana geldiği, arıza sebebiyle BEDAŞ ekipleri tarafından müdahale edilmek üzere asfalt üzerinde delik açıldığı anlatıldı. Raporda, delikten yanan elektrik kablolarının dumanları dışarı çıkarken dış ortamdaki oksijenin delikten içeriye sızması sonucu patlama için uygun ortamın oluşturduğu, aşırı ısınmış elektrik kablolarının tutuşturma etkisiyle de patlamanın meydana geldiği anlatıldı. Kazaya neden olan patlamanın, metan gazı patlaması niteliğinde olduğu kaydedildi. Kusurlular hakkında dava açıldı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama devam ederken yönetici Saltık Sağay'ın avukatı Bahadır Pars, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak 500 bin liralık manevi tazminat, maddi tazminatın ise mahkeme tarafından tespit edilmesini isteyerek dava açtı. Aavukat Pars, 'Müvekkilimin başına gelen olay nedeniyle üzgünüm. Acısını dindirmek için istediğimiz maddi manevi tazminat bu yaraya merhem olamaz. Bu olayda kusuru olan herkes yargılanıyor. Dikkatsizlik sonucu yaşanan bu olay istediğimiz tazminatla telafi olmaz. Yetkililerin Mahkemenin belirlediği maddi tazminata mahkûm olanlarını talep ediyorum' dedi.

İşçileri denetlemek için bulunduğu bir anda patlama nedeniyle 40 kilo ağırlığındaki rögar kapağının ayağını koparttığı Saltık Sağay ise, 'Olay günü işçileri denetlemek için oradaydım. Tek duyduğum ses bir memurun bana 'Koş' diye bağırmasıydı. Bağırma sesi ardından bir adım geri gittim fakat yine de bu üzücü olayı yaşadım. Çok acı çektim. Çekmeye de devam ediyorum. Hayatıma yeniden başladım' diye konuştu

DİLEK YAMAN / SABAH