İBB, Fazilet durağı gerçeğini anlatan ismi kovdu! Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun'un yalanını ortaya çıkarmıştı

İBB'nin Fazilet durağı ile ilgili yalanını ortaya çıkaran ve "Duraktan 47 yolcu almadım" diyerek yalana ortak olmayan halk otobüsü şoförünün sertifikasını iptal etti.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020, 16:12 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 18:20
İBB, Fazilet durağı gerçeğini anlatan ismi kovdu! Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un yalanını ortaya çıkarmıştı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un, 29 Mart sabahı Fazilet durağından otobüse bir anda 47 yolcu bindiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklayan şoför Ertuğrul Aslan'ın sertifikasını iptal etti.

ASLAN: DOĞRUYU SÖYLEDİM, İŞİMDEN OLDUM, NASIL PARA KAZANACAĞIM
62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan şoför Ertuğrul Aslan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İETT tarafından sertifikasının iptal edilmesine eleştirdi ve "Sertifikamın iptali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ait belediye otobüslerinde artık çalışmayacağım anlamına geliyor. Artık benim işimden olduğum anlamına geliyor. Ben çocuk yetiştiriyorum. Üniversite öğrencisi kızım var. Ve ben nasıl para kazanacağım şimdi?" diye sordu.

"FAZİLET DURAĞINDAN YOLCU ALMADIM"
Ertuğrul Aslan; Fazilet durağı olayında doğruyu söylediği için işinden olduğunu hatırlatarak, "Haykıra haykıra söyledim. Ben o duraktan 29 kilometre hızla geçtim. Ben bunu belki elli kere, yüz kere söyledim. 'Fazilet durağından 47 yolcu alındı' denildi. Almadım. Tekrar söylüyorum. Almadım…" dedi.

BAŞSAVCILIK; İBB, EKREM İMAMOĞLU VE MURAT ONGUN'UN FAZİLET DURAĞI'NI ORTAYA ÇIKARDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun; 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan otobüse Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun bindiğini savundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da; "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu" iddiasında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane Kabataş hattında çalışan otobüse Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun iddiasının gerçeği yansıtmadığını, Fazilet durağından da otobüse hiç yolcu alınmadığını tespit etti.

ONGUN; FAZİLET DURAĞINDAN 47 KİŞİNİN BİNDİĞİNE YÖNELİK AÇIKLAMASININ HATA OLDUĞUNU KABULLENDİ
İBB Sözcüsü Murat Ongun da; İBB ve şahsının Fazilet durağından 47 kişinin bindiğine yönelik açıklamasının hata olduğunu açıkladı ve "Bu bir hata mı? Evet. 'Bir duraktan bu kadar yolcu bindi' dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş" dedi.

ASLAN: "BENİM KANIM DONDU"
Şoför Ertuğrul Aslan, A Haber muhabiri Mehmet Karataş'a konuştu. Aslan, Ekrem İmamoğlu'nun, "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Hele şu Kovid günlerinde bunun gibi bir adiliği yapmak, 'Pes' diyorum. Benim kanım dondu. Resmen söylüyorum. Benim kanım dondu" dedi.

"SEBEPSİZ YERE İŞTEN ATILDIM."
62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan şoför Ertuğrul Aslan, şunları söyledi:

"Sertifikamın iptali; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ait belediye otobüslerinde artık çalışmayacağım anlamına geliyor. Artık benim işimden olduğum anlamına geliyor. Hiçbir şekilde hiçbir otobüste çalışamayacağım anlamına geliyor. Net bir şekilde söylüyorum. Ben işten atıldım. Sebepsiz yere işten atıldım."

"İKİNCİ KEZ YALANLARINDA BOĞULDULAR…"
"Murat Ongun Bey, kendisi çıktı ve söyledi: 'Biz verileri yanlış yerden almışız. Kusura bakmayın' dedi, kendisi beyan yaptı. Ama gel gör ki, yüz birinci gün oldu, yüzüncü gün oldu. Benim sertifikam bir anda iptal oldu. Doğruları söyledim. Bundan önceki röportajımda da aynısını söyledim. Şimdi de aynısını söylüyorum. Doğru olan neyse onu söyledim. Bana kimse zorla yalan söyletemez. Ben yalan söyleyecek bir insan değilim. İkinci kez yalanlarında boğuldular. Şimdi de kendi yalanlarında boğulacaklar. Ben yine konuşacağım. Gerekirse yine konuşacağım. Gerekirse yine konuşacağım. Yani ben ekmeksiz kaldım."

"Haykıra haykıra söyledim. Ben o duraktan 29 kilometre hızla geçtim. Ben bunu belki elli kere, yüz kere söyledim. 'Fazilet durağından 47 yolcu alındı' denildi. Almadım. Tekrar söylüyorum. Almadım…"

"BİRİLERİNİN KOLTUK VE RANT SEVDASINA BENİ ARADA HARCADILAR"
"(Sertifikanız iptal edildiğini sordunuz mu?) Sordum, tabii ki sordum. Basın yayın organlarına çıkıp şahsımın kurumu ve şahısları kötüler ve aşağılar şekilde konuştuğum iddia edildi. Yine yalan söyleniyor. Gerçekler söylenmiyor. Kılıfına uyduruyorlar. Ben eridim. Ben bu arada bir şekilde birilerinin koltuk ve rant sevdasına beni arada harcadılar. Beni harcadılar.."

"BEN EKMEKSİZ KALDIM…"
"Sayın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanımızdır. Eyvallah. Kabul ettim. 'Kanım dondu' diyor. Birisi de itham ediyor ve 'Biz o şoförün sertifikasını iptal ettik ve arabayı bağlattık' diyor. Ben o günden bugüne çalıştım. Ondan sonra bir tanesi (Murat Ongun) diyor ki; 'Yanlış baktık, kusura bakmayın' Olan şoföre oluyor. Şimdi olan bana oldu. Ben ekmeksiz kaldım."

"Yalan konuşsaydım, onların dediğini yapsaydım, ben işime devam ediyor olurdum. Hatta el üstünde olurdum."

"(Ekrem İmamoğlu'nun) kesinlikle yanıltılıyor olabilir. Ben buradan belediye başkanıma, Sayın Ekrem İmamoğlu'na şunu söylemek istiyorum. Adam akıllı araştırsın. Adam akıllı araştırsın. Benim unvanım geri verilsin. Sözlü olarak verilmesin. Belgesiyle verilsin. Benim onlara diyeceğim tek cevap bu. Benim unvanım geri verilsin. Benim işim geri verilsin.."

"BAŞKANIM KANINIZIN DONMASINA GEREK YOK. BENİM ŞU ANDA KANIM DONDU"
"Birisi çıkıyor ki; 'Şoför yalan söylüyor.' Birisi çıkıyor ki; 'Veriler şöyle.' Birisi çıkıyor diyor ki; 'Kanım dondu' Ben tekrar söylüyorum. Sevgili başkanım kanınızın donmasına gerek yok. Benim şu anda kanım dondu. Şu anda benim kanım dondu. Ben çocuk yetiştiriyorum. Üniversite öğrencisi kızım var. Ve ben nasıl para kazanacağım şimdi? Benim mesleğim şoförlük. Profesyonel olarak yaptığım ve çok severek yaptığım bir yaptığım iş…"

İMAMOĞLU: "MAÇ YOK Kİ DEPLASMANA GİDERLER DE, SABAH ERKENDEN TOPLANMIŞLARDIR. Kİ MAÇA GİDERLER GİBİ ZATEN"
Ekrem İmamoğlu, bir özel televizyon kanalında otobüse binen yolcuları hedef aldı ve "Bu süreci araştırdık. Maç yok. Maç yok ki deplasmana giderler de, sabah erkenden toplanmışlardır. Ki maça giderler gibi zaten. Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu ya. Bilinçli, nerede duracak falan böyle bir kafayla. Sabah namazına gidilmiyor çünkü cemaatle namaz kılmak yasaklandı. Desek ki toplandılar, namaza gidiyorlar. O da değil. Ya başka bir şey de değil. İş güç de yok, çalışma ortamı yok. Toplanmışlar.. Derler ya kanım dondu. Eğer siyaset buysa, lanet olsun siyasete.. Kanım dondu, mücadele edeceğiz" iddiasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu, 29 Mart 2020 tarihinde yaptığı paylaşımda da, işe gitmek için otobüse binen vatandaşları suçladı ve "Siyaset asla organize kötülük sahası olmamalı. Hele hele, ülke olarak bu kadar zor bir dönemde el ele olmalı ve çok dikkatli davranmalıyız. Tüm siyasilere çağrım, karanlık kalplilerin organize kötülüklerine birlikte karşı çıkalım" iddiasında bulundu.

VATANDAŞIN OTOBÜSE BİNİP İŞİNE GİTMESİ ORGANİZE KÖTÜLÜKMÜŞ!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da, otobüse binen yolculara hakaret etti ve "Bu, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik organize kötülüğün fotoğrafıdır. Senaryo şöyle gerçekleşiyor, salgının hızla yayılmasıyla, tüm toplu taşıma kullanımının %90 oranında düştüğü bir zamanda, pazar sabahı daha önce hiç yaşanmamış bir hareketlilik yaşanıyor. Pazar saat: 06:00'da birkaç duraktan, yapılan uyarılara rağmen kasten toplu binişler gerçekleşiyor" iddiasında bulundu.

KENAN KIRAN-SABAH