Türkmenistan'da yaşayan Nihal Naz Aydın ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi!

Türkiye yardım elini uzattı. Diyabet hastası küçük kız tedavi altına alındı. Türkmenistan'da yaşayan ve uzun süredir diyabet hastalığı nedeniyle tedavi gören Veysel-Zuhal Aydın çiftinin 9 yaşındaki kızları Nihal Naz Aydın'ın beyninde, sıvı birikmesi anlamına gelen hidrosefali meydana geldi. Türkmenistan'da diyabet hastası Nihal Naz Aydın, ambulans uçakla Türkiye'ye getirilip, tedaviye alındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2020 Güncelleme 23 Haziran 2020, 06:54
Türkmenistan’da yaşayan Nihal Naz Aydın ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi!

İÇİNDEKİLER

Türkiye yardım elini uzattı. Diyabet hastası küçük kız tedavi altına alındı. Türkmenistan'da yaşayan ve uzun süredir diyabet hastalığı nedeniyle tedavi gören Veysel-Zuhal Aydın çiftinin 9 yaşındaki kızları Nihal Naz Aydın'ın beyninde, sıvı birikmesi anlamına gelen hidrosefali meydana geldi. Kalp, böbrek ve diğer organlarında da sorunlar ortaya çıkan Aydın, 80 gün önce yoğun bakıma alındı.

Baba Aydın, Sağlık Bakanlığı'na mektup yazarak, sağlığında iyileşme olmayan kızını Türkiye'de tedavi ettirmek istediğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı, dün gece Aşkabat'a gönderdiği ambulans uçak ile anne ve kızını alıp, bu sabah Ankara'ya getirdi.