Bingöl'de 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! | Fuat Oktay ve bakanlar bölgede

Son dakika haberleri... Bingöl'ün Karlıova ilçesinde korkutan bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5.7 olarak açıklandı. Bingöl'deki deprem Muş, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Diyarbakır gibi şehirlerden de hissedildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz." ifadesine yer verildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2020, 17:38 Güncelleme 15 Haziran 2020, 04:28
Bingöl’de 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! | Fuat Oktay ve bakanlar bölgede

İÇİNDEKİLER

Kandilli Rasathanesi, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada ise Bingöl Karlıova'daki depremin büyüklüğünün 5,7 olduğu bildirildi. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

İŞTE DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER

Saat: 00.53
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremzedeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde depremden etkilenen vatandaşlarla görüştü.

Oktay, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "İnşallah çadırlarınız bu akşam elinizde olacak. Tüm binalarla ilgili ne varsa tamamen üzerinden geçilecek. Allah yardımcınız olsun. Biri çocuk olmak üzere toplam 18 yaralımız var. Hasar tespit çalışmaları 3 gün içinde tamamlanacak." dedi.

Bakan Soylu da devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirterek, "Hiç merak etmeyin. Her türlü imkan gelecek. Diğer yerlerde ne yapmışsak fazlasıyla burada yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamları ve geçmiş olsun dilekleri var. Hiç endişe etmeyin. Sizi yalnız bırakmak yok." diye konuştu.

Cevdet Yılmaz da "Bütün bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hemen bugün İstanbul'dan geldiler. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Vatandaşlar da Oktay ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Sağ olun var olun." ifadelerini kullandı.


Saat: 23.49 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bingöl'de Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, "Bingöl Karlıova, çevre illeri de etkileyen 5,7 büyüklüğünde bir deprem yaşadı. Bir can kaybımız var. Allah'tan rahmet diliyorum. Ambulanslarımız, UMKE araçlarımız, müdahale ünitelerimiz, personelimizle görev başındayız. Yaralılarımızı tedavi altına aldık. Geçmiş olsun Türkiye." ifadelerini kullandı.

Saat: 22.42 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem ile ilgili, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkanlar Bingöl için seferber edildi. Yaralar en kısa zamanda sarılacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Bingöl'de Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Kalın, "Bingöl'ümüze büyük geçmiş olsun. Göçük altında hayatını kaybeden korucumuza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkanlar Bingöl için seferber edildi. Yaralar en kısa zamanda sarılacak. Mevla hepimizi korusun." ifadelerini kullandı.


Saat: 21.40 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 18 vatandaşımız var yaralı olan. Durumu kritik olan vatandaşımız yok.


Saat: 21.22 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bingöl'e gelen Oktay'ı Bingöl Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile öteki yetkililer karşıladı.

Oktay ile bakanlar Soylu ve Kurum, depremin meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunacak.

Oktay'a, bakanlar Soylu ve Kurum'un yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da eşlik ediyor.

1 GÜVENLİK KORUCUSU ŞEHİT DÜŞTÜ

Saat: 20.51
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz." ifadesine yer verildi.




AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA
AFAD, Saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'dan alınan ilk bilgilere göre 5.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmamış, hasar bildirimi yapılmamıştır. Jandarma tarafından köy tarama çalışmalarının devam ettiği, tedbiren Erzurum ve Diyarbakır'dan arama kurtarma ve UMKE ekiplerinin yonlendirildiği bildirilmiştir.

5.8 şiddetindeki depremin ardından Bingöl'ün Karlıova bölgesinde Kaynarpınar'da 4.6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi bu depremin büyüklüğünü de 4.6 olarak ifade etti.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen 5.7'lik depremle ilgili, "Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

CAN KAYBI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili konuştu. Bakan Kurum, "Şu ana kadar bir can kaybı yok, detaylı şekilde yerinde inceleyeceğiz. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane'deki programlarının ardından Bingöl'e hareket etmek üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, merkez üssü Kaynarpınar köyü olan 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu. Depremde can kaybı olmadığını belirten Bakan Kurum, "Bingöl'e gidiyoruz, gerekli açıklamayı yapacağız. Geçmiş olsun. Cumhurbaşkanı yardımcımız, İçişleri Bakanımız gidiyor. Biz de buradan katılacağız. İnşallah vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa gidereceğiz. Şu ana kadar bir can kaybı yok, detaylı şekilde yerinde inceleyeceğiz. Tekrar geçmiş olsun" dedi. Kurum, açıklamanın ardından Bingöl'e hareket etti.

BİNGÖL VALİSİ VE KARLIOVA BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkez üssü Karlıova ilçesi olan depreme ilişkin, Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesinin çöktüğünü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığını belirterek, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." dedi.

Vali Ekinci, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada da Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığı, tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.



Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, "Depremin yoğun hissettik, taramalarımız devam ediyor, şuana kadar bir yıkımımız ve can kaybımız yok gözüküyor." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2'si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından bölgedeki duruma ilişkin, "Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok, Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok, Yayladere Güneşlik Karakolu'nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından bölgedeki duruma ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarını sürdürdü. Bakan Soylu, "Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, Umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok, Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok, Yayladere Güneşlik Karakolu'nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı. AFAD, Jandarma ve UMKE Ekipleri sevk edildi" bilgisini de verdi.

Bakan Soylu, "Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan Valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok" ifadelerini kullandı. Soylu, taramalara AFAD ekipleri ve jandarma tarafından devam edildiğini de bildirdi.

BÖLGEDE YENİ DEPREMLER
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 4,6 ve 4,7 büyüklüğünde 2 depremin daha meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Karlıova'da saat 17.24'te meydana gelen 5,7'lik depremin ardından saat 17.34'te 4,6, saat 18.09'da ise 4,7 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

Büyüklüğü 5,7'lik deprem yerin 8 kilometre, 4,6'lık deprem yerin 7,32 kilometre, 4,7 büyüklüğündeki deprem ise yerin 9,28 kilometre derinliğinde gerçekleşti.



OKTAY VE BAKANLAR BÖLGEYE GİDİYOR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Oktay, depremin meydana geldiği Bingöl'de incelemelerde bulunacak.

Oktay'a, İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da eşlik edecek. Ayrıca, heyette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da yer alacak.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BİNGÖL'DEKİ DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fuat Oktay, "İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.


VALİLİK DUYURDU: 7 KİŞİ KURTARILDI

Bingöl Valiliğince saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, Kayapınar köyünde göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin kurtarılmasına çalışıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.24'te merkez üstü Bingöl Karlıova-Yedisu arası Kaynarpınar köyü olan 5,7 şiddetinde deprem meydana geldiği anımsatıldı.

Saat 18.50 itibarıyla Bingöl şehir merkezinde herhangi bir yıkım veya yaralanmanın meydana gelmediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Kaynarpınar köyü Jandarma Karakolunda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. Bu kulübelerden her birinde 1'er Güvenlik Korucusu olmak üzere 2 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, bunlardan biri arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer korucumuzun kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Kaynarpınar köyünde 1'i çocuk olmak üzere 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Çocuk göçük altından kurtarılmış olup, diğer vatandaşlarımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir."


YEDİSU İLÇESİNDE GÖÇÜK ALTINDAN 5 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI
Yedisu ilçesinin Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dinarbey-Malkoç yaylasında 2, Elmalı köyünde ise 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp, hastaneye sevk edilmiştir. Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD'dan arama-kurtarma araçları ve personelleri sevk edilmiştir. Ayrıca Erzurum, Diyarbakır, Muş, Malatya ve Tunceli illerimizden de arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıkmıştır."

AFAD AÇIKLADI: 8 VATANDAŞIMIZIN YARALANDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Bingöl Karlıova ve Yedisu ilçelerindeki köylerde 2 evin hasar gördüğü, farklı köylerde 8 vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir." açıklamasını yaptı.

AFAD'ın Twitter hesabından, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili yapılan açıklamada, "5,7 büyüklüğündeki depremde, Bingöl Karlıova ve Yedisu ilçelerindeki köylerde 2 evin hasar gördüğü, farklı köylerde 8 vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir. Yaralı 2 güvenlik korucumuzdan biri enkaz altında kalmıştır. Bölgeye, 109 kişiden oluşan AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekipleri 26 araçla sevk edilmiştir. Bölgede arama kurtarma ve köylerde tarama faaliyetleri sürmektedir." denildi.