Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün? Bayramda seyahat yasağı kalkacak mı?

Tüm dünya ülkeleri gibi ülkemiz de corona virüs salgını ile mücadele ediyor. Bu kapsamda hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilerek sosyal izolasyon sağlanıyor. Virüsün yayılma hızını durdurmak amacıyla resmi tatil günleri de hafta sonu tatiliyle birleştirilerek sokağa çıkma yasağı süresi uzatılıyor. Mübarek Ramazan ayı idrak edilirken milyonlarca vatandaş Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını, kaç gün olarak belirleneceğini merak ederek gündemde sıkça araştırmaya başladı.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2020, 18:29 Güncelleme 14 Mayıs 2020, 18:29
Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün? Bayramda seyahat yasağı kalkacak mı?

İÇİNDEKİLER

Mübarek Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşırken Ramazan Bayramı için de heyecanlı bekleyiş başladı. Bayramda sevdiklerine gitmek isteyenler corona virüs salgınından dolayı ne yazık ki bunu yapamayacak. Sokağa çıkma yasağının beklendiği bayramda seyahat yasağının da kalkıp kalkmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Sokağa çıkma yasağı olacak mı, kaç gün sürecek? Bayramda seyahat etmek isteyenler için yasak kalkacak mı? İşte merak edilenler…

RAMAZAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Ramazan Bayramı 2020 yılında 24 Mayıs 2020 Pazar günü başlayacak. 25 Mayıs 2020 Pazartesi ve 26 Mayıs 2020 Salı günü de devam edecek olan bayram bu yıl diğer özel günlerde olduğu gibi koronavirüs gölgesinde olacak. 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü ise Arife Günü olarak idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü 24 Mayıs pazar gününe denk geliyor. Geçtiğimiz haftalarda hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının gerçekleştirilmesinden dolayı ve 16-19 Mayıs tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması olması nedeniyle bayramda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Ancak konu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama gelirse haberde yer alacak.
AK Parti'nin önceki gün Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemide normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Kurmaylar, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı'nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan'a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

BAYRAMDA SEYAHAT YASAĞI KALKACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile sokağa çıkma yasağı uygulamalarına bayram sonuna kadar devam edileceğini söylemişti. Bu nedenle bayramda seyahat yasağının kalkması öngörülmüyor.

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelgeye göre;
Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00'dan itibaren kaldırıldı.
Geçtiğimiz hafta yayımlanan genelgeye göre Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kara, hava ve deniz yoluyla giriş ve çıkış kısıtlaması kaldırılmıştı.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDEN İLLER

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.