Manisa'da polisten yaşlı vatandaşa tepki çeken müdahale! Valilikten açıklama geldi

Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşın sokağa çıkmasına sınırlama getirilirken, bazı illerde vatandaşların yasağa uymayarak sokağa çıktığı görüldü. Manisa'da denetim yapan polis ekiplerinin yasak kapsamında bulunan bir vatandaşa uyguladığı sert müdahale tepki çekti. Valilik olay sonrası açıklama yaparak, ilgili polisin görevden alındığını duyurdu.

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 13:10 Güncelleme 26 Mart 2020, 15:54
Manisa’da polisten yaşlı vatandaşa tepki çeken müdahale! Valilikten açıklama geldi

İÇİNDEKİLER

Çin'de ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüs vakalarının sayısı dünya genelinde 500 bine yaklaşırken, Türkiye'de de vaka sayısı 2 bin 500 sınırına dayandı. Vakalardan en çok etkilenen kesim olan yaşlılar için ayrıca tedbir alınırken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandırıldı.

POLİSTEN TEPKİ ÇEKEN MÜDAHALE
Ancak bazı illerde yaşlı vatandaşların bu yasağa uymadıkları görüldü. Bu kapsamda polis ve zabıta ekipleri tarafından başlatılan denetimlerde yurt genelinde birçok yaşlı vatandaşa ceza kesildi.

Manisa'da yaşanan olay ise sosyal medyada büyük tepki çekti. Manisa Otogarı'nda denetim yapan polis ekipleri, yasak kapsamında bulunan bir vatandaşa müdahale etti. Polis ekiplerinin müdahale işlemi sırasında yaşlı vatandaşın üzerine yürüyerek bağrınırken, sosyal medyada yayılan görüntüler eleştirildi.

GÖREVDEN ALINDI
Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 65 yaş üstündeki kişiye kötü davrandığı öne sürülen polis memuru, hakkındaki soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

İddiaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından terminale giderek seyahat etmek isteyen 65 yaş üzerindeki kişiyle polis memuru B.Y. arasında tartışma yaşandı.

Cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis memurunun vatandaşa bağırması tepkilere neden oldu.

Manisa Valiliği, polis hakkında soruşturma başlattı.

B.Y, soruşturma kapsamında tedbiren görevinden uzaklaştırıldı.

İşte Valilikten yapılan açıklama
22.03.2020 günü Manisa şehirlerarası otogarında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağının başladığı gün yaşanan, sosyal medya ve basına yansıyan üzücü olayla ilgili olarak, yaşlı amcamıza saygısızca davranışta bulunan personel, Valiliğimizce görevinden derhal uzaklaştırılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Yaşanan üzücü olaydaki memurun davranışının tarafımızdan kabul edilemez olduğunun bilinmesi ve benzer davranışlar sergileyenler hakkında gerekli iş ve işlemlerin yapılacağı,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.