Hava durumu | Meteorolojiden İstanbul'a son dakika uyarısı! Bu kez saat verdi

Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Yayınlanan tahminlerde Marmara ve Ege için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunulurken, yağışın İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte güncel hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 05 Mart 2020, 07:39 Güncelleme 05 Mart 2020, 10:24
Hava durumu | Meteorolojiden İstanbul’a son dakika uyarısı! Bu kez saat verdi

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Aydın ve Muğla'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışı riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 MART 2020 TÜRKİYE GENELİ İL İL HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ADANA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde hafif yağmurlu

BOLU °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

KASTAMONU °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 23°C
Az bulutlu

ERZURUM °C, 9°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 19°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 19°C
Az bulutlu ve açık


5 MART 2020 PERŞEMBE HAVA DURUMU

6 MART 2020 CUMA HAVA DURUMU


7 MART 2020 CUMARTESİ HAVA DURUMU

8 MART 2020 PAZAR HAVA DURUMU

9 MART 2020 PAZARTESİ HAVA DURUMU