Hava durumu: Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için son dakika yoğun kar yağışı uyarısı! Hava nasıl olacak?

Türkiye genelinde Şubat ayının ilk günlerinden itibaren soğuk hava dalgası etkisini gösteriyor. Bu kapsamda hafta sonu dışarı çıkmak için plan yapan vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarıları yakından takip ediyor. Meteoroloji, 8 Şubat Cumartesi günü yurt genelinde beklenen hava durumu raporunu ve sıcaklık değerlerini açıkladı. MGM İstanbul başta olmak üzere birçok il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte 8 Şubat Cumartesi Türkiye geneli hava durumu raporu

Giriş Tarihi 07 Şubat 2020, 21:53 Güncelleme 07 Şubat 2020, 21:53
Hava durumu: Meteoroloji’den İstanbul ve birçok il için son dakika yoğun kar yağışı uyarısı! Hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Şubat ayının ilk günlerinde birçok ilimizde kar yağışı görülüyor. Soğuk hava dalgası etkisini gösterirken hafta sonu dışarı çıkmak için plan yapan vatandaşlar bir sonraki günün hava durumunu araştırıyor. 8 Şubat Cumartesi gününün hava sıcaklık değerlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için kar yağışı uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ'DEN BİRÇOK İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya çevrelerinin kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz ile Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.