14 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Kar tatili var mı?

Geçtiğimiz haftadan beri olumsuz hava koşulları etkisini gösterdi. Hava koşulları nedeniyle geçen hafta bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. Bugün de Van'ın 3 ilçesinde okullar tatil edildi. Peki 14 Ocak yarın kar tatili var mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 09:09 Güncelleme 04 Şubat 2020, 17:03
14 Ocak okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Kar tatili var mı?

İÇİNDEKİLER

15 Ocak okullar tatil mi? Bugün kar yağışı etkisini bazı yerlerde etkisini gösteriyor. Bugün Van'ın 3 ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Yarın okulların tatil olup olmayacağı ise merak ediliyor. Peki 15 Ocak yarın kar tatili var mı? Meteoroloji son dakika hava durumu raporunu yayımladı. Van'da halen devam eden kar yağışının bugün etkisini arttırarak öğle saatlerine kadar kuvvetli olacağını duyuran Meteoroloji, Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon için de kritik uyarılarda bulundu. İstanbul'da ise bugün yağış beklenmiyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

15 OCAK OKULLAR TATİL Mİ?

15 Ocak 2020 tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak açıklandığı zaman sitemizde yer alacak.

VAN İÇİN KRİTİK UYARI

Van'da halen devam etmekte olan kar yağışının etkisini arttırarak 13.01.2020 Pazartesi günü öğle saatlerine kadar kuvvetli (10-20 cm) olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Şırnak, Van ve Hakkâri çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Van çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olmak üzere, kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

VAN'DA 3 İLÇE İÇİN OKULLAR TATİL EDİLDİ

VAN'ın 3 ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, eğitime Pazartesi günü ara verildi. Üç ilçede kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınlarda aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Van Valiliği, kent genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava muhalefeti nedeniyle merkeze bağlı 3 ilçede okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, merkez ilçelerimiz; Edremit, İpekyolu ve Tuşba ile taşra ilçelerimizde eğitim- öğretime 13 Ocak 2020 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, belirtilen ilçelerdeki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de don ve buzlanmadan kaynaklı olası kazalara maruz kalmamaları için aynı gün idari izinli sayılmıştır."

KARS

Bir süre önce etkili olan kar nedeniyle beyaza bürünen Kars'ta, doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde kartpostallık görüntüler oluştu.

Susuz ilçesinde etrafı karla kaplanan 2 bin 300 rakımdaki Aygır Gölü, fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri haline geldi.

Sarıkamış ilçesinde ise sabah saatlerinde soğuk hava, sis ve kırağı etkili oldu.

İlçede ağaçlar ve diğer bitkiler kırağı tutarken, ormanlık alandaki çeşmeler buzla kaplandı. Binaların çatılarında ve doğalgaz bacalarında uzun buz sarkıtları oluştu.

Sabah aralıklarla etkili olan sisten dolayı görüş mesafesi zaman zaman 20 metreye düştü.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun'un doğu (Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Doğankent ve Güce) ve Trabzon'un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya) kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde (600 m üzeri) yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE -2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 6°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 4°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 4°C
Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde puslu ve sisli

DENİZLİ 3°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 5°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 3°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 4°C, 16°C
Az bulutlu

ANTALYA 9°C, 19°C
Az bulutlu

ISPARTA -3°C, 8°C
Parçalı bulutlu

MERSİN 8°C, 15°C
Az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -1°C, 5°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

ESKİŞEHİR 0°C, 4°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

KONYA -2°C, 4°C
Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

SİVAS -2°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimleri ile Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -1°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde puslu ve sisli

DÜZCE 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

KASTAMONU -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimleri hafif yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 5°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olması bekleniyor.

ÇORUM -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 5°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT 2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

TRABZON 5°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM 8°C, -3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS -11°C, -4°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

MALATYA 0°C, 6°C
Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde puslu ve sisli

VAN -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı, sabah ve gece saatlerinde puslu ve sisli

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra Siirt çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR -1°C, 8°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ŞANLIURFA 4°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu