Son dakika: Meteoroloji'den o iller için uyarı! 12 Ocak Pazar günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu raporu

Aralık ayının ortalarından itibaren etkisini sürdüren soğuk hava dalgası yaşamı olumsuz etkiledi. Türkiye genelinde soğuk hava dalgası etkisini kaybederken iki gündür pek çok ilimizde parçalı bulutlu bir hava görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 12 Ocak Pazar günü için beklenen hava sıcaklık değerleri açıklandı. Peki, 12 Ocak Pazar günü hava nasıl olacak? İşte Türkiye geneli hava durumu raporu

Giriş Tarihi 11 Ocak 2020, 16:21 Güncelleme 11 Ocak 2020, 16:31
Son dakika: Meteoroloji’den o iller için uyarı! 12 Ocak Pazar günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu raporu

İÇİNDEKİLER

Ocak ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yapılan son uyarılara göre yarın İstanbul'da yağmur yağışı etkisini gösterecek. Şehirde pazartesi günü ise güneşli hava hakim olacak. Ayrıca İstanbul Valiliği'nden pazar günü beklenen hava durumuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte 12 Ocak Pazar günü Türkiye geneli hava durumu raporu

METEOROLOJİ'DEN O İLLER İÇİN UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Marmara ve Ege kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyılarının yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada İstanbul hava durumu için şu ifadelere yer verildi;

İstanbul bugün puslu, yarın ise yağışlı olacak. Bugün gece saatlerinden itibaren etkili olan puslu hava yerini güneşe bırakırken sıcaklığın en düşük 4, en yüksek 10 derece olması bekleniyor.

Pazar günü ise güneşli havanın yerini yağmura bırakacağı ve hava sıcaklığının en düşük 5, en yüksek 8 derece olması ve rüzgârın Kuzeydoğu yönünden saatte 20 km hızla eseceği tahmin ediliyor. İstanbul'un yeni haftaya güneşli başlayacağı ve hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İŞTE BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 6

İzmir: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 14

Adana: Az bulutlu 16

Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı bulutlu eksi 2

Diyarbakır: Az bulutlu 10