Elazığ'da yarın okullar tatil mi? 3 Ocak Cuma MEB Elazığ için kar tatili açıklaması var mı?

Elazığ'da yarın okullar tatil mi? Aralık ayının ilk günlerinden itibaren Türkiye'nin birçok ilinde etkisini gösteren kar yağışlarının ardından vatandaşlar uyarıları yakından takip ediyor. Aynı zamanda Elazığ'da yaşayan öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Bu hafta birçok ilimizde kar yağışları başladı. Kar yağışları eğitim hayatını da olumsuz etkiliyor. Elazığ'da yarın okulların tatil olup olmadığı o ilde yaşayan vatandaşların araştırdığı konuların başında bulunuyor.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2020, 22:40 Güncelleme 02 Ocak 2020, 22:40
Elazığ’da yarın okullar tatil mi? 3 Ocak Cuma MEB Elazığ için kar tatili açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı bazı bölgelerde etkisini sürdürüyor. Elazığ'da etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın bazı illerimizde kar yağışı olacak. Bu kapsamda ülkemizin pek çok ilinde kar yağışlarının başlamasıyla birlikte öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor.

ELAZIĞ'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Elazığ'da okulların tatil olup olmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde yer alacak.

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ülkenin iç ve doğu kesimlerinde hava çok bulutlu olacak. Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Karaman ve Niğde çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Mersin, Adana ve Hatay kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

O İLLER İÇİN UYARI

Mersin, Adana ve Hatay kıyılarında beklenen sağanak yağışların, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.