Yarın okullar tatil mi? 1 Ocak 2020 Çarşamba okullar tatil mi? Okullarda yılbaşı tatili var mı?

1 Ocak Çarşamba okullar tatil mi? Yurt genelinde yılbaşı coşkusu yaşanıyor. Yılbaşı tatili için plan yapan öğrenciler yarın okulların olup olmayacağını araştırıyor. Peki, Yarın okullar tatil mi? 1 Ocak 2020 Çarşamba okullar tatil mi? Okullarda yılbaşı tatili var mı? İşte resmi tatil günleri ve merak edilenler...

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 16:24 Güncelleme 31 Aralık 2019, 16:24
Yarın okullar tatil mi? 1 Ocak 2020 Çarşamba okullar tatil mi? Okullarda yılbaşı tatili var mı?

İÇİNDEKİLER

Yarın okullar tatil mi, sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. Miladi takvime göre 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece tüm dünyada 2020 yılının ilk günü olarak kutlanacak. Bu sene 31 Aralık Salı gününe 1 Ocak Çarşamba gününe denk geliyor. Yeni yıl, tüm dünyada coşkuyla kutlanırken, öğrenciler okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Peki, Yarın okullar tatil mi? 1 Ocak 2020 Çarşamba okullar tatil mi? Okullarda yılbaşı tatili var mı? İşte detaylar...

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? (1 OCAK ÇARŞAMBA)

1 Ocak resmi tatil olduğu için okullarda tatil olacak. Öğrenciler 2 Ocak Perşembe günü ders başı yapacaklar.

MEB, ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ'NİN YAPILACAĞI ALANLARI DUYURDU

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020'de düzenlenecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) yapılacağı alanlara ilişkin duyuru yapıldı.

Buna göre, ÖABT gelecek yıl Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, lise matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliği alanlarında yapılacak.

Adaylara ÖABT'de sınıf öğretmenliği ve yabancı dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisiyle ilgili 45, alan eğitimiyle ilgili 30 soru sorulacak. Diğer alanlarda ise alan bilgisiyle ilgili 60, alan eğitimiyle ilgili 15 soru bulunacak.

ÖABT yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)/e-YDS sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türü kullanılacak.

MEB, BU YIL SEKTÖRE NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİREN 18 BİN ÖĞRETMENE EĞİTİM VERDİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bu yıl 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öğretmeninin, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi aldığını bildirdi.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak mesleki ve teknik ortaöğretimde bir yılda atılan önemli adımların sürdürülebilirliğinin sağlanması için alan öğretmenlerinin işbaşı eğitimleri ve mesleki gelişimleriyle ilgili kapsamlı bir paket hazırladıklarını ifade etti.

Bu yıl için başlangıçta 8 bin 400 öğretmenin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almasını planladıklarını belirten Özer, yeni iş birlikleri ile bu sayıyı 10 bine çıkarttıklarını söyledi.

Bu hedefe 2019'un ilk 8 ayında ulaşınca bu yıl işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alacak öğretmen sayısını 15 bin olarak güncellediklerini anlatan Özer, şu değerlendirmede bulundu:

"Düzenlediğimiz merkezi ve mahalli eğitimlerde bu yıl toplam 18 bin atölye ve laboratuvar dersi öğretmeni, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi aldı. Böylece 2019 yılında öğretmen eğitimiyle ilgili koyduğumuz hedefin de üzerine çıktık. Bu kapsamda bir yılda mesleki ve teknik alan ve atölye öğretmenlerinin yüzde 35'i işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi almış oldu. Bunun yanında işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alan öğretmen sayısı 2018 yılına göre 7 kat arttı."

EĞİTİMLER SEKTÖRLERLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mesleki ve teknik eğitim alanında çok güçlü iş birlikleri kurduklarının ve bunun meyvelerini kısa sürede almaya başladıklarının altını çizen Özer, "2019 yılında 18 bin öğretmenimize verdiğimiz işbaşı ve mesleki gelişim eğitimlerinin yüzde 95'ini sektörlerle kurduğumuz işbirlikleri sayesinde verdik. Bu sonuç mesleki ve teknik eğitimde sektörlerle kurulan güçlü iş birliklerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor." dedi.

Özer, süreçte, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile sektör temsilcilerinin büyük katkısı olduğunu kaydetti.