Adana'da yarın okullar tatil mi? 26 Aralık Perşembe MEB Adana tatil açıklaması yapıldı mı?

Adana'da iki gündür etkisini gösteren sağanak yağışların ardından dün yapılan açıklamayla birlikte bugün iki ilçede eğitime ara verildiği duyurulmuştu. Bu kapsamda Adana'da yaşayan öğrenci ve veliler özellikle şu saatlerde Adana'da yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor. Peki, 26 Aralık Perşembe MEB Adana tatil açıklaması yapıldı mı? İşte merak edilen detaylar...

Giriş Tarihi 25 Aralık 2019, 19:08 Güncelleme 25 Aralık 2019, 21:05
Adana’da yarın okullar tatil mi? 26 Aralık Perşembe MEB Adana tatil açıklaması yapıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Adana'da etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Dün Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamanın ardından merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir'de eğitim ve öğretime bugün eğitime bir gün ara verilmişti. Peki, Adana'da yarın okullar tatil mi? 26 Aralık Perşembe MEB Adana tatil açıklaması yapıldı mı? İşte detaylar...

ADANA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Adana'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle Yüreğir ve Seyhan ilçelerindeki bazı okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin herhangi bir olumsuz durum yaşamaması için Yüreğir ve Seyhan ilçelerindeki bazı okullarda yarın eğitime ara verildi.

Eğitime 26 Aralık 2019 tarihinde ara verilen okullar şöyle:

"Yüreğir ilçesi Farabi Anadolu Lisesi, Doğankent Anadolu Lisesi, Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu, Emine Özgüler Gürsu İmam Hatip Ortaokulu, Tuğrulbey Ortaokulu, Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu lisesi, Seyhan Rotary Anadolu Lisesi, Tahsilli Şehit Hulusi Emre Dilci Ortaokulu, Fevziye Çelik Ortaokulu ile Seyhan ilçesi Şakirpaşa Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Gülbahçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"

Açıklamada, adı geçen okullar haricindeki tüm okullarda eğitim öğretime devam edileceği duyuruldu.

ADANA'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Bölge genelinin, çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde ise yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın Mersin çevrelerinde kuzeydoğu, diğer yerlerde ise güney ve güneydoğu yönlerden orta ,yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da yaşanan sağanak yağış ve selle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, "Adana'mızdaki sıkıntıların giderilmesi için bakanlıklarımız yakından ilgileniyor. Sıkıntıların giderilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Adana Valiliği'nde oluşturulan kriz masası hem koordinasyonu sağlayarak hem de sahada bizzat incelemeler yaparak sorunlara müdahale ediyor" dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Son yılların en büyük sel felaketiyle ilgili hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini belirten Çelik, "Ayrıca hasar tespiti yapılıyor. Bakanlıklarımızın birimleri, genel müdürlükleri, başkanlıkları Adana'mızda bizzat sahada durumu değerlendiriyorlar. Yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız sürecek" diye konuştu.