Adana'da yarın okullar tatil mi? 25 Aralık Çarşamba Adana'da hangi ilçelerde okullar tatil olacak?

Adana'da gün boyu etkisini gösteren şiddetli yağışlardan dolayı okulların tatil edilip edilmeyeceği öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda öğrenci ve veliler Adana'da yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyordu. Son dakika haberine göre Adana'nın merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, kentte etkili olan sağanak nedeniyle yarın ara verildi.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2019, 18:36 Güncelleme 24 Aralık 2019, 18:47
Adana’da yarın okullar tatil mi? 25 Aralık Çarşamba Adana’da hangi ilçelerde okullar tatil olacak?

İÇİNDEKİLER

Adana'da gün boyu etkisini gösteren sağanak yağışlar nedeniyle yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusuydu. Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamanın ardından "Adana'da yarın okullar tatil mi?" sorusu yanıt bulmuş oldu. Peki, 25 Aralık Çarşamba Adana'da hangi ilçelerde okullar tatil olacak? İşte okulların tatil edildiği o ilçeler...

ADANA'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Adana'da gün boyu etkisini gösteren sağanak nedeniyle merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir'de eğitim ve öğretime yarın (çarşamba) için 1 gün daha ara verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji tarafından ilimiz genelinde 23.12.2019'dan itibaren süren olumsuz hava koşulu ve yağışların etkisinin devam edeceği bildirildiğinden 4 merkez ilçemizde 25.12.2019 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiş olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel aynı tarihte izinli sayılacaklardır" denildi.

ADANA'DA TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI

Adana'da 2018 Aralık boyunca metrekareye 380 kilogram yağmur yağarken, bugün metrekareye düşen yağmur miktarı 120 kilogramı geçti. Yağmurla Yüreğir, Sarıçam, Seyhan, Karataş, Yumurtalık ilçelerindeki tarım arazilerini su bastı. Çiftçiler, tarlalarını dolduran suyu boşaltabilmek için motorlarla büyük çaba harcadı. Buğday ve narenciye ürünlerinin zarar gördüğü öğrenilirken, yağışların cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

İlçede sağanakla yaşanan fırtınadan dolayı bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

Yetkililer, arazilerdeki zararın sular çekildikten sonra yapılacak tespitle belli olacağını bildirdi.