Açıklama yapıldı! İzmir'de sular ne zaman gelecek? İzmir'de su kesintisi ne zamana kadar sürecek?

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), Tahtalı Barajı'nda ana boru hattının arızalanması sonucu 3 büyük ilçede yaklaşık 2 gün 12 saat su kesintisi uygulanacağını duyurmuştu. Su kesintisinin ardından kesintinin olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlar İzmir'de sular ne zaman gelecek sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İzmir'de su kesintisi ne zamana kadar sürecek? İşte yapılan son açıklama...

Giriş Tarihi 24 Aralık 2019, 17:46 Güncelleme 24 Aralık 2019, 17:46
Açıklama yapıldı! İzmir’de sular ne zaman gelecek? İzmir’de su kesintisi ne zamana kadar sürecek?

İÇİNDEKİLER

İzmir'de su kesintisinin olduğu yerlerde yaşayan vatandaşlar suların ne zaman geleceğini merak ediyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Aralık Pazar günü 3 ilçede su kesintisine neden olan arızayla ilgili açıklama yaptı. Özellikle şu saatlerde su kesintisinin ne zaman son bulacağı İzmir'de yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, İzmir'de sular ne zaman gelecek? İzmir'de su kesintisi ne zamana kadar sürecek? İşte detaylar...

İZMİR'DE SULAR NE ZAMAN GELECEK?

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İZSU ekiplerinin hattı yeniden çalışır hale getirdiği ve ana hatta su vermeye başlandığı bildirildi.

Suyun tüm evlere ve özellikle yüksek katlara ulaşmasının birkaç saat sürebileceği, akşam saatlerine kadar tüm konutlarda olmasının beklendiği belirtildi.

İZSU'DAN SU KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

İZSU'dan gelen açıklamada, "Tahtalı Barajı'ndan Görece İçmesuyu Arıtma Tesisi'ne giden 2200 mm'lik hatta meydana gelen arıza nedeniyle kentin bazı bölgelerine su verilememektedir . İZSU ekipleri tarafından Küner köyü yakınlarında patlayan ana borunun onarılmasına yönelik çalışma başlatılmıştır.

Gaziemir, Karabağlar ve Buca'yı etkileyen su kesintisinin süresi "Duyurular" bölümünde ilçe başlıkları altında yer almaktadır.

Meydana gelen arızadan dolayı yapmak zorunda olduğumuz su kesintisi nedeniyle kentlilerimizden özür dileriz." denilmişti.

Menderes ilçesinin Küner köyü yakınlarında 2200 mm'lik hatta, geçen pazar günü saat 19.00 sıralarında meydana gelen arıza nedeniyle Buca, Karabağlar, Gaziemir ile Konak ve Bornova'nın bir kesimine su verilemiyordu.